Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Op een winderig en erg nat sportpark Meerweg heeft BFC 1 op eigen veld tegen hekkensluiter DESTO gedaan wat het moest doen. Het had zelfs niet eens een topdag nodig om tot een goed resultaat te komen en het kon het zich zelfs permitteren om legio kansen onbenut te laten. Het eerste fluitsignaal had amper geklonken of de eerste levensgrote kans kon al genoteerd worden maar men was voorin duidelijk nog niet warm zodat een snelle voorsprong achterwege bleef. Het was al snel duidelijk dat de ploeg uit Utrecht niet gekomen was om de schoonheidsprijs te verdienen en er een mooie wedstrijd van te maken. Het trok zich massaal terug op eigen helft in de hoop de thuisploeg in de counter te verrassen. Het was echter BFC wat voor 80% de bal had en geduldig de ene na de andere aanval trachtte op te zetten. Ondanks de drukte voor het doel van DESTO waren er voldoende mogelijkheden maar de gasten wisten, soms met kunst -en vliegwerk, de 0 op het scorebord te houden. In aanvallend opzicht waren de Utrechters maar sporadisch op de helft van BFC te vinden zonder ook maar echt tot kansen te komen. Ondanks het vele balbezit en de mogelijkheden die het kreeg duurde het tot de 41ste minuut eer het net gevonden werd. Het was Jelle Pels Rijcken die een gaatje wist te vinden in de verdedigingslinie en met een subtiele steekpass Niels Posthuma bediende die op zijn beurt onberispelijk het leer tegen de touwen deed belanden. Zo kon BFC alsnog met een verdiende maar nipte voorsprong de thee gaan nuttigen.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en was het wachten op een verdubbeling van de voorsprong. Hoewel BFC bleef grossieren in mogelijkheden was de eindpass en de afronding vaak te slordig of te nonchalant. Net op het moment dat DESTO zich wat meer op de helft van de thuisploeg liet zien wist BFC met een snelle aanval de voorsprong te verdubbelen. Ook dit keer was Niels Posthuma het eindstation na een goede voorzet van Jostein Ohm. Met de 2-0 voorsprong leek de wedstrijd al in de tas voor de thuisploeg. In de plensende regen nam het wat gas terug waardoor DESTO wat meer rond de 16 meter van BFC te vinden was. Het kreeg ook wat kleine mogelijkheden maar de Bussumse verdediging gaf geen krimp. In de resterende tijd wist geen van beide ploegen het net meer te vinden zodat na 90 minuten de 2-0 tussenstand ook de eindstand bleek. Daar koploper CSW op eigen veld punten heeft gemorst is de Bussumse hoofdmacht wederom drie punten ingelopen. Zo wordt het met de week spannender in de 2de klasse B en met nog zeven wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. Volgende week moet BFC naar EDO en zal het in Utrecht tot het gaatje moeten gaan om een goed resultaat te behalen. Men hoopt natuurlijk dat vele supporters uit Bussum de ploeg op Sportpark Overvecht-Noord komen aanmoedigen. Aftrap aan de Manitobadreef is om 14.30 uur.