Scouting - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Scouting

Scouting

Het doel van de scoutingcommissie is het bevorderen van de doorstroom van niet-selectiespelers naar selectieteams en het volgen van de ontwikkeling van niet-selectiespelers. Gedurende het seizoen worden spelers van selectieteams en niet-selectieteams meerdere malen bekeken, waardoor een goede indruk van de spelers wordt verkregen. Als spelers in positieve zin opvallen, wordt dat genoteerd. Zo kan geconstateerd worden dat een speler in een te laag of te hoog team speelt.

Elk spelend jeugdlid (van de stadionpupillen tot en met de A-junioren) krijgt ‘wekelijks’ de kans om zich een plek te veroveren bij een selectieteam. Selectiespelers zijn daarbij hun plaats niet zo maar zeker; de veroverde plek moet keer op keer worden verdiend.

De leden van de scoutingcommissie brengen regelmatig verslag uit aan de trainers en de technisch coördinatoren van de diverse leeftijdscategorieën. Het scoutingbeleid valt onder verantwoording van het bestuurslid Voetbal Technische Zaken en hoofd jeugdopleiding van BFC.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!