KNVB Jeugd Plan Nederland - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

KNVB Jeugd Plan Nederland

KNVB Jeugd Plan Nederland

Sinds jaar en dag organiseert de KNVB het Jeugdplan Nederland (JPN). Het JPN, dat zowel voor jongens als voor meiden wordt aangeboden, is het podium waar talentvolle voetballers zich kunnen laten zien en mogelijk door kunnen door ontwikkelen naar een hoger speelniveau niveau.

De allerbeste talenten krijgen een uitnodiging voor het deelnemen aan trainingen of het spelen van wedstrijden bij een van de selectie van het Jeugdplan Nederland. De trainingen en wedstrijden van het Jeugdplan Nederland zijn extra voetbalactiviteiten naast de voetbalactiviteiten bij de vereniging van de desbetreffende spelers en speelsters. De voetballers komen in een prestatieomgeving waarbij ze kennis maken met vertegenwoordigend voetbal, talent laten zien en verbeteren op een hoger niveau staat in de hierbij centraal.

Uiteindelijk is het Jeugdplan Nederland voor jongens en meiden een podium om zich te laten zien en in aanmerking te komen voor het spelen op hoger, het liefst professioneel, niveau. Voor meiden geldt tevens dat het JPN het voortraject is voor de eventuele latere nationale jeugdselecties.

BFC is in veel leeftijdscategorieën hofleverancier. Jaarlijks ontvangen veel BFC-ers één of meerdere uitnodigingen voor JPN-activiteiten en/of selectiewedstrijden tegen teams van bijvoorbeeld AZ, FC Utrecht of FC Volendam. Mede door zich bij JPN in de kijker te spelen maakten al veel spelers van onze jeugdopleiding daadwerkelijk een stap naar een betaald voetbal organisatie (BVO).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!