Jeugd selectievoetbal - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jeugd selectievoetbal

Jeugd selectievoetbal

Bij BFC staat de ontwikkeling van spelers voorop. Dit wordt bereikt door spelers met hetzelfde niveau samen te laten voetballen. Om die reden wordt binnen BFC gewerkt met een tweetal stromingen: selectie- en niet-selectieteams.

Waarom selecteren?
Het beleid ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers en het vervolgens indelen van de teams is tweeledig. De eerste doelstelling is er op gericht om op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen. De tweede doelstelling is om elke individuele speler beter te maken. Spelers die niet zijn opgenomen in een selectieteam, worden continu gevolgd door de trainers en scoutingcommissie. Als spelers in positieve zin opvallen, wordt dat genoteerd. Zo kan geconstateerd worden dat een speler in een te laag of te hoog team speelt. Spelers die zich goed ontwikkelen, worden ‘beloond’ door met een hoger team mee te trainen en worden uitgenodigd voor scoutingwedstrijden.

In de winterstop is er een nieuw ijkpunt voor de selectieteams. BFC behoudt zich dan het recht voor om spelers in een ander team te plaatsen. Progressie van spelers, consistentie van presteren en opkomst bij trainingen en wedstrijden zijn algemene criteria die dan worden toegepast.

Uitgangspunten selectiebeleid
Het selectiebeleid valt onder verantwoording van hoofd jeugdopleiding.

  • De input van scoutingcommissie, technisch jeugdcoördinatoren, (keepers)trainers en leiders speelt een grote rol bij de definitieve keuze.
  • De uiteindelijke keuze ligt bij de verantwoordelijke trainer.
  • Meetrainen en/of stages in een hoger of ouder team moet worden gestimuleerd. Dit wordt bepaald door de trainer, technisch jeugdcoördinator en scoutingcommissie.

Wat wordt van een selectiespeler verwacht?
BFC stelt hogere eisen aan een selectiespeler. Van deze spelers wordt het volgende verwacht:

  • Aanwezig zijn bij alle trainingen en wedstrijden (bij wedstrijden ook indien betreffende speler geblesseerd is). Dit betekent dat voetbal altijd op de eerste plaats komt. 
  • Bereid zijn om aan eigen ontwikkeling te werken.

Communicatie
Aan het begin en halverwege het seizoen worden door het hoofd jeugdopleiding bijeenkomsten georganiseerd voor alle leiders en trainers. Ook wordt dan informatie verstrekt over het selectie- en scoutingbeleid van BFC. Via de technisch jeugdcoördinatoren wordt gecommuniceerd hoe de selectieprocedures verlopen. Voor de zomervakantie worden de teamindelingen bekendgemaakt. Vanzelfsprekend kunnen daar later nog wijzigingen in worden aangebracht.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!