Algemene info - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Algemene info

Algemene info

Als je in 2018 geboren bent, begin je na de zomervakantie van 2023 bij de stadionkabouters. De kabouters trainen met hun eigen team op de woensdagmiddag, onder begeleiding van vaste trainers en een trainingscoördinator. Trainingen worden gegeven van circa begin september tot en met begin juni. 

De kabouters worden ingedeeld in teams van 6 spelers met namen van Eredivisie clubs. De afgelopen jaren hebben we circa 10-12 teams per seizoen in kunnen delen. De kabouters spelen 4 tegen 4 zonder keeper gedurende 2 x 15 minuten met aansluitend voldoende tijd voor het nemen van penalties. In deze vorm komen de kinderen veel aan de bal, scoren ze veel en hebben een hoge betrokkenheid bij het spel. Elk team wordt begeleidt door twee leiders die vrijgesteld kunnen worden van de verplichte vrijwilligersdienst.

De spelregels tijdens de wedstrijdjes kun je nalezen op de website van de KNVB.

In principe kun je op meerdere momenten instromen (mits er een plek vrij is in een team), goed om te weten is dat er altijd voor tenminste een half jaar contributie betaald dient te worden. Wil je op de wachtlijst komen, in afwachting van een plekje, schrijf je dan in. Verder wordt er eenmalig inschrijfgeld gerekend en doen stadionkabouters mee aan het kledingfonds: dit houdt in dat zij in een eredivisie tenue bestaande uit broek, shirt en sokken zullen gaan spelen. Deze tenues zijn uitsluitend voor wedstrijden bedoeld. Je zult dus zelf nog voor een trainingsset moeten zorgen.

BFC houdt strikt vast aan het geboortejaar van het kind, uitzonderingen in overleg. Het uitgangspunt van BFC blijft hierbij altijd dat er met zoveel mogelijk plezier gevoetbald kan worden.

Mocht je meer informatie willen, dan kun je dit lezen op de website van BFC of contact opnemen met de coördinatoren (Mirjam de Jong en Cynthia Tak) van deze groep via mini@bfc-bussum.nlDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!