Energie - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Energie

Energie

Loosdrecht JO11-1

8 - 1

BFC MO11-1

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 14

Datum

24 september 2022 10:30

Accommodatie

Sportpark Hallinckveld
Rading 194
1231KE
LOOSDRECHT
tel. 035-5821837

Ook al miezerde het niet alleen in Bussum en Naarden maar ook in Loosdrecht verschenen de MO11-1 meiden als altijd opgewekt aan de start voor de wedstrijd tegen de plaatselijke JO11-1, de trotse lijstaanvoerder van de 3e klasse poule. In de eerste wedstrijden hadden de meiden laten zien dat ze keurig overeind blijven in deze poule. Wedstrijden werden ongelukkig verloren. Het gelijkspel van de vorige wedstrijd voelde als een overwinning, maar leverde niet meer dan 1 punt op.

Deze ochtend moesten ze het doen zonder de betrouwbare sluitpost Puck, en balafpakker Annelie. Hulp kwam net als de afgelopen wedstrijden vanuit MO10-1, Femke P. was wederom bereid om in te vallen. Zonder wissels moest er een hele wedstrijd worden gespeeld, en kon er alleen tussen de kwarten even worden uitgerust. Het advies van de coach om een beetje op de energie te letten, werd door sommige speelsters iets te letterlijk genomen. Duels werden niet vol aangegaan, er werden maar weinig sprintjes getrokken om vrij te komen en het verdedigen werd overgelaten aan de laatste linie. Die linie met Anna, Esila en Isabella die moedig de handschoenen had aangetrokken weerde zich kranig maar tegen een paar loeiharde schoten van de Loosdrechters waren ze kansloos. Bij een van deze schoten kreeg de keepster nog een vinger tegen de bal, wat ze moest bezuren met een pijnlijke vinger en pols. Onbevreesd nam Esila de handschoenen van haar over, en werd de wedstrijd met zeven voortgezet.

De doelpunten vielen er als rijpe appels in maar dit betekende niet dat de meiden werden weggespeeld. In de tweede helft werd de knop omgezet, werd er meer gesprint en meer duels gewonnen. Het doelpunt van Femke kon niet uitblijven. Ze liep mooi vrij in de rug van haar tegenstander, werd op maat bediend door Thysa en promoveerde diens gevoelvolle pass tot doelpunt.

Even later begon Isabella, die als veldspeler weer verder kon - Eve nam nu de honneurs in de goal waar - aan een indrukwekkende solo. Ze omspeelde handig twee verdedigers en de keeper en prikte de bal erin. Of de bal daarbij over de lijn ging was een vraag die door de scheidsrechter met nee werd beantwoord. Bij afwezigheid van doellijntechnologie werd het doelpunt niet toegekend. De langs de lijn aanwezige var toonde later overtuigend aan dat het wel degelijk om een geldig doelpunt ging.

MO11-1-over-de-lijn.jpg
Maar goed, ook al zou dit doelpunt hebben geteld, op de overwinning van de Loosdrechtse jongens was helemaal niets af te dingen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!