Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 10

Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

In de tweede bekerwedstrijd heeft BFC 1 in Huizen een uitstekend resultaat behaald tegen 1ste klasser HSV de Zuidvogels. Beide ploegen hielden zich met een 2-2- einduitslag in evenwicht, maar na 90 minuten had men aan Bussumse zijde wel een dubbel gevoel en was er het besef dat een overwinning op de Huizers er ook zeker in had gezeten want de beste kansen waren toch echt voor de Bussummers geweest.

Op het fraaie complex van de Huizers schoot BFC uit de startblokken en dwong het de goalie van de thuisploeg al binnen twee minuten tot een krachtsinspanning om de bal uit zijn doel te houden. Ook de thuisploeg kreeg in de openingsminuten al een goede mogelijkheid om de score te openen middels een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Doelman Ranzijn had echter geen enkele moeite met de inzet die de juiste richting miste om het hem moeilijk te maken. Zo was de toon van de wedstrijd in de beginfase gezet en ging iedereen langs de kant er eens goed voor zitten of staan met de verwachting dat het wel eens een zeer aardig potje kon gaan worden. De thuisploeg had op het oog het meest de bal maar mogelijkheden en grote kansen bleven uit. BFC speelde zeer geconcentreerd en wist de gastheren simpel van het doel weg te houden. Het kreeg zelfs de beste kansen en het was dan ook zeker aan de Huizer doelman te danken dat de gastheren niet op achterstand kwamen. Uit het niets viel in de 23ste minuut dan toch het eerste doelpunt voor de Huizers die flink mistasten in de Bussumse achterhoede genadeloos afstrafte. BFC raakte echter niet van slag door deze domper en pakte direct de juiste draad weer op. Het kreeg al snel voldoende mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen maar de Huizer doelman bleek een enorme sta in de weg. Het enige wat de gastheren daar tegenover zette was een afstandsschot die, gelukkig voor BFC, op de lat belandde. Op het moment dat een ieder al aan de thee dacht was daar Jostein Ohm die in de 44ste minuut een strakke steekbal van Saber Charif op de juiste waarde inschatte en beheerst de gelijkmaker binnen schoot.

In de rust moest de prima spelende debutant Dennis de Loos zich uit voorzorg laten vervangen door Jelle Schouten. Met Lars van Huisstede en Niels Posthuma in de ploeg voor Saber Charif en Cesar Westerink trok BFC de goede lijn van de eerste helft door. De thuisploeg wist ondanks dat het meer balbezit had maar sporadisch in de buurt van het Bussumse doel te komen. In de 52ste minuut was goed doorzetten van Lars van Huisstede de opmaat voor een Bussumse voorsprong. De jarige job veroverde de bal knap, stuurde twee Huizer verdedigers het bos in en bediende Olivier Blaauw op maat die op zijn beurt de 1-2 tegen de touwen schoot. Heel lang kon BFC echter niet genieten van deze verdiende voorsprong want nog binnen het uur had de thuisploeg de stand weer recht getrokken. Wederom zag het er verdedigend niet optimaal uit aan Bussumse zijde en werd de bal te makkelijk onder doelman Ranzijn door tegen het net gewerkt.

Met nog een half uur op de klok trachtte Zuidvogels er van alles aan te doen om op eigen veld de drie punten binnen te halen. Het ontbrak ze aanvallend echter aan de nodige creativiteit om de Bussumse defensie nog een keer te verrassen. Sterker nog met de ingekomen routinier Dico Knevel binnen de lijnen was het juist BFC wat de kansen kreeg om de volle buit binnen te slepen. De Modric van de Gooise velden strooide met een aantal vlijmscherpe passes waarbij zeker drie momenten een vrije doortocht werd afgevlagd wegens "vermeend" buitenspel. In de resterende tijd werd er door beide ploegen niet meer gescoord en bleef het bij een 2-2 einduitslag. Voor 2de klasser BFC een prima resultaat na een prima wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat de laatste poulewedstrijd in de bekercompetitie op het programma en mag BFC 1 weer aantreden tegen een eersteklasser. Het moet dan op sportpark de Kuil tegen dorpsgenoot SDO een goed resultaat halen om deze eerste bekerronde te overleven. Aftrap is dan om 17.00 uur.