Prijzen zijn verdeeld - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Prijzen zijn verdeeld

Prijzen zijn verdeeld

BFC JO16-1

1 - 0

Westlandia JO16-1

Competitie

Divisie 4 / Divisie 5 Promotie naar 4e div. JO16

Datum

11 juni 2022 12:00

Scheidsrechter

J.S. van Eijsden

Accommodatie

Sportpark Meerweg
Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

De pen….

Zaterdag 11 juni BFC 16-1 vs Westlandia 16-1 

1-0 Luca Messoiri

Selectie: Thierry, Thomas, Pieter, Samuel, Tijl, Julius, Alend, Quinten, Roel, Sem, Jouel, Milan, D'Jeandreau, Fabian, Imran, Luca

De finale om promotie naar divisie 4 voor onze strijders en een einde van een tijdperk. Super saturday op sportpark de Meerweg. Het eerste elftal speelde in de nacompetitie voor promotie naar de 1ste klasse en de helden van de 16-1 voor promotie naar divisie 4. De hoofdprijs van het seizoen na het knap behaalde kampioenschap in divisie 5. 

Westlandia heeft een van de beste jeugdopleidingen van West II (10 e plaats in de Top 100 van beste jeugdopleidingen van Nederland).  De 16-1 werd overtuigend kampioen in divisie 5-F en mocht vandaag in rechtstreeks duel met BFC 16-1 bepalen wie er promotie zou afdwingen naar de 4e divisie.

Een prachtig affiche op een mooie zomerse dag in Juni 2022. Op het prachtige Gooise voetbal podium van sportpark Meerweg mochten de helden van de JO 16-1 op het hoofdveld aantreden. Terwijl de spelers onder leiding van Jesper Stoop en Remco Larooij om 11.10 de kleedkamer opzochten werd veld 1 klaargemaakt door de groundsman in charge. Tegenstander Westlandia was inmiddels ook aangekomen met hun brede selectie. Onder toeziend oog van de massaal meegereisde supporters uit Naaldwijk begonnen de mannen van Westlandia aan de warming-up. De Portugese trainer van Westlandia stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken: We staan hier met één doel: Winst in Bussum en promoveren naar divisie 4!

Een groot dilemma ontstond er vrijdagavond rond de tekentafel in Muiden.  Hoe ga je je als eindverantwoordelijke voorbereiden op dé wedstrijd van het seizoen. “Wij vertrouwen op het strijdplan van het de trainer " aldus Fabian Troost, die vandaag zijn laatste wedstrijd speelde voor BFC". Het scoutingsrapport leerde ons dat de Naaldwijkers een tactische ploeg hebben met veel voetballend vermogen. De voltallige selectie van Westlandia 16-1bestaat uit 17 spelers die allemaal technisch vaardig zijn en met een hoge balcirculatie spelen. Westlandia 16-1 speelt aanvallend voetbal in een 1:4:4:2 formatie met snelle omschakeling. Om deze sterke tegenstander goed te kunnen bestrijden besloten we met veel pressie te gaan spelen. We spraken af om Westlandia 2 meter over de middellijn al onder druk te zetten. Jouel en Fabian zetten de Wing backs van Westlandia vroeg vast. Milan had een vrije rol. De doelstelling van Stoop was klip en klaar: met aanvallend voetbal de wedstijd winnen, promotie afdwingen en het massaal toegestroomde publiek trakteren op een voetbalshow. De toeschouwers van BFC hadden het “thuisvak” opgezocht. Ook het publiek uit Naaldwijk had inmiddels plaatsgenomen in het voor hun bestemde vak, waardoor de vaders en moeders van beide teams gezamenlijk de daden van hun kroost konden bewonderen. De bijdrage aan de fantastische sfeer langs het veld kwam vandaag ook op het conto van onze gasten. Vlaggen, (droef) toeters en spandoeken waren groots. Fijn dat jullie er waren! 

Om even na 12 uur floot scheidsrechter van Eijsden voor het begin van de wedstrijd. BFC kwam fel uit de startblokken en speelde met een hoge balcirculatie, waardoor Westlandia de eerste 10 minuten duidelijk achter de feiten aanliep. Het verdedigingsblok Sam, Thomas, Tijl en Julius maakte de spaarzame aanvallen van Westlandia vakkundig onschadelijk. BFC bleef goed verzorgd voetballen en het lukt om een aantal kansen te creëren. Helaas lukte het niet om deze kansen om te zetten naar goals. De goed keepende Westlandia goalie hield zijn goal tot aan de rust schoon. Dit tot enige frustratie van het thuispubliek. We lieten ons niet van de wijs brengen door de bravoure van de Naaldwijkers. Wij bleven geduldig aanvallen. Thierry hield vlak voor de rust met een flitsende redding zijn team op de been. Westlandia bleef ook geconcentreerd en gedisciplineerd voetballen en daardoor kregen we weinig echte kansen meer.

Na de rust waar Stoop en Larooij geen wissels meer brachten. In de eerst helft had Quinten zich na een lelijke val laten vervangen door Luca Messori.  Misschien wel daardoor lukte het Milan om in de punt steeds twee verdedigers met zich meetrekken. Er ontstond daardoor ruimte voor Jouel en Fabian op de flanken. Het was Luca Messori die met een prachtige pass Fabian lanceerde, die op snelheid de achterlijn haalde een puntgave assist afleverde op Luca die vlak voor de goal opdook en niet faalde, 1-0.  Het lukte de Naaldwijkers niet om een echte vuist te maken. We bleven knokken voor elke meter en wilden koste wat kost de overwinning over de streep trekken. Sam ging voorop in de strijd en maakte duidelijk dat er vandaag voor de Naaldwijkers niets te halen was in Bussum. BFC bleef strijden voor elke meter, maar konden niet meer doordrukken: de pijp was leeg. Door de drinkpauze kwamen er 7 zenuwslopende minuten bij waardoor Westlandia nog 3 hoekschoppen op rij mocht nemen. Maar echt in gevaar kwam de overwinning niet. 

De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Na het kampioenschap is de promotie naar divsie 4 een feit. Fantastisch gedaan mannen. Ik heb de afgelopen jaren wekelijks genoten van jullie prestaties op het veld. Jullie gaan nu als jonge mannen in de 17-1 verder voetballen en samen met Matthijs en Remco.  Ik weet zeker dat jullie er weer een fantastisch seizoen van gaan maken, het boek is nog niet af. 

Wij starten ook een nieuw Chapter zoals Fabian dat op zijn social media schreef. Vanaf volgende week start zijn nieuwe hoofdstuk bij FC Utrecht. 

Bij deze maak ik gebruik van de gelegenheid om de BFC te bedanken. Op de eerste plaats mijn team maatjes.  De vrijwilligers, de scheidsrechters, het bestuur, teambegeleiders, trainers, fysiotherapeuten, vaders die vlaggen, en iedereen die ik wellicht vergeet wil ik ontzettend bedanken voor de afgelopen 3 jaar. Daardoor heb ik mij zorgeloos kunnen ontwikkelen. Achter de schermen gebeuren veel dingen waarvan de meeste mensen geen weet hebben.  Bij deze dus, erkenning voor alle helden van BFC. Mes Que un Club! 

Fabian

Ik ben trots dat ik als voetbalvader met mijn zoon zijn volgende avontuur mag meemaken. Ontzettend bedankt voor jullie bijdrage aan zijn ontwikkeling. Ik zal de afgelopen 3 jaar in Bussum nooit vergeten. Het ga jullie allemaal goed!  En veel succes met jullie prachtige club. En natuurlijk blijf ik jullie volgen!  

Jurgen Troost
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!