Dag en nacht, scherp en bot, Gierig en Gul - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Dag en nacht, scherp en bot, Gierig en Gul

Dag en nacht, scherp en bot, Gierig en Gul

DVS'33 Ermelo JO16-1

0 - 9

BFC JO16-1

D'Jeandreau
25'
Quinten
35'
D' Jeandreau (schot)
41'
Fabian (intikker)
43'
Thomas (omhaal)
47'
Alend (schot)
50'
am (schot)
52'
Fabian (solo)
55'
Fabian (schot)
61'
Alend (schot)
65'
Milan (intikker)
75'

Competitie

Divisie 5 B

Datum

16 oktober 2021 12:30

Scheidsrechter

D.G. van Munster

Accommodatie

Sportpark DVS '33
Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

De pen….

DVS'33 Gierig en Gul……..

Zaterdag 16 oktober DVS'33 16-1 vs BFC 15-1

0-9 (1x D'Jeandreau, 1x Thomas, 2x Alend, 2x Milan,3x Fabian)

Selectie: Thierry, Thomas, Pieter, Samuel, Tijl, Julius, Alend, Sem, Quinten, Roel, Sem, Jouel, Milan, D'Jeandreau, Fabian.

Met 14 punten uit 6 wedstrijden niet de volle buit voor de blauwhemden uit Bussum.  Vandaag een belangrijke wedstrijd om aan het doelsaldo te werken en punten op te halen in Ermelo. De Ermeloërs lijken op papier een prima te nemen horde. De tactiek van het technische duo Stoops & Larooij, was donderdag fijn geslepen op de laatste training.

Een zondagochtendrit op zaterdagmorgen: Afslag strand Nulde, dansende koeien, tractoren, mest, hooibalen en zondagochtend rijders op zaterdagochtend. Een lange slinger door het platteland om vervolgens in hartje Ermelo aan te komen op Sportpark DVS'33, een indrukwekkende ambiance verscholen tussen de bossen midden op de Veluwe. Het hoofdveld, de tribune en de business lounge zijn indrukwekkend. Menig KKD club zou hier jaloers op zijn. Helaas voor de Bussumse Blauwhemden kreeg de 18-1 voorkeur om op het hoofdveld te acteren en was veld 6 vandaag het decor voor de krachtmeting tussen de 16-1 van de thuisclub en de Bussumers. Het veld (kunstgras) lag er prachtig bij en de regen van de vroege zaterdag ochtend had het speelveld perfect gemaakt voor deze match. Ideale omstandigheden dus voor de broodnodige 3 punten. 

Gierig
BFC begon fel aan de wedstrijd en zette de thuisclub, spelend in het geel-zwarte thuistenue, direct onder druk. Met goede combinaties en dito positiespel werd DVS van het kastje naar de muur gestuurd. BFC speelde geduldig en verzorgd voetbal. De opkomende backs Julius en Tijl brachten het middenveld van de thuisclub goed in de war. De thuisclub lag al snel te spartelen als een vis op het droge; ze konden absoluut geen vuist maken tegen de Bussumse overmacht. Het afdrukken bleek het struikelblok in de verder uitstekende 1e helft. Halverwege de eerste helft slalomde Julius door de defensie van de Ermeloërs als Michael Reiziger in zijn beste jaren. Hij speelde Fabian in, die zijn visier nu wel op schep had, 0-1. De twaalfde man aan de zijde van thuisclub kon nu zijn stempel op wedstijd drukken en maakte dankbaar gebruik van dit moment: En stak zijn vlag omhoog, dus geen géén goal. Jammer, mooi voor hem, zijn moment gepakt, hall of fame en door…… Ik overdrijf niet als ik schrijf dat er in de eerste helft zeker 15 kansen werden gecreeerd en als je dan niet scoort kan het zo'n wedstrijd worden…..

Gul
Na de rust een huzarenstukje van trainer Jesper Stoop, want vanaf de aftrap een gretig BFC dat duidelijk honger had naar doelpunten. Na 5 minuten spelen lag de bal in de mand (D'Jeandreau) en 2 minuten later stond het 0-2 (Fabian). Toen volgden de twee mooiste van de middag, Thomas met een omhaal 0-3 en Alend vanaf "randje 16" met een prachtige curve voor de 0-4. En toen ging het pas echt lopen aan Bussumse kant, Milan maakte zijn 1e de 0-5 en Fabian zijn tweede (0-6) en derde (0-7), dus een zuivere hattrick. De 0-8 kwam weer van Alend.  Zelfs toen de thuisclub hun Brian Brobby achtige troef speelde bleef de BFC defensie eenvoudig op de been. BFC bleef  geduldig en verzorgd voetballen. Milan bekroonde zijn uitstekende wedstijd met de 0-9. Het was te danken aan de man in het oranje D.G. van Munster dat het hierbij bleef. Want midden in de laatste aanval, waarbij Fabian op snelheid weg was vond hij het genoeg. Gelukkig voor de thuisclub bleef het hier dus bij. 9 goals in 40 minuten, dat is 1 goal om de 4,5 minuut en dat na een eerste helft waar de voorwaartsen absoluut niet scherp waren. Een fantastische prestatie en hulde voor de trainer, die in staat is zijn jongens te prikkelen en te inspireren.  

Weer drie punten opgehaald mét een clean sheet voor Thierry. Ik ben trots op mijn mannen sprak Stoops na de wedstrijd. We zijn geduldig geweest en hebben ons niet gek laten maken. De opkomende backs hebben hun taak uitstekend volbracht. En onze pressie werkt, we hadden de tegenstander bij de ballen. De snelheid over de vleugels kan nog beter, want daar misten we soms nog wat snelheid. In voetbal in het simpel: Je ben óf op tijd óf je bent te laat. Als je te laat bent, moet je zorgen dat je op tijd vertrekt, dus…..

Volgende week een (beker) streekderby aan de Meerweg als Huizen op bezoek komt. De bal rolt pas om 14.30, dus uitslapen.

Jurgen

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!