BFC JO 15-1 blijft winnen, nu met 1-4 uit tegen AS'80

Divisie 6 B

25 september 2021

AS'80 JO 15-1 - BFC JO 15-1   1-4

Sam Beuving, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

Het komt niet zo vaak voor, dat je twee zaterdagen achter elkaar bij dezelfde voetbalclub speelt. Het overkomt ons tegen AS’80 in Almere. Vorige week voor de beker tegen AS’80 zondag, deze zaterdag in Almere voor de competitie tegen hun JO 15-1 van de  zaterdagafdeling. Het voelt dus enigszins als een thuiswedstrijd en zo gedragen we ons ook. De ouders verzamelen genoeglijk op het geïmproviseerde buitenterras met fijne semi leren stoelen. Zij drinken koffie, terwijl Sophie en de jongens op het straatje even verderop enigszins baldadig zijn. Al schrijvend bemerk ik dat het woord “baldadig” precies zegt wat ze daar op dat straatje deden. Met een bal de juiste dingen doen, dadig zijn. Het baldadige in de eigenlijke zin van het woord werd voornamelijk door een enkele voorbijganger opgemerkt, die zich druk maakte over de hoogte waarop de bal geschoten werd. Maar dat terzijde, ongelukken bleven immers uit.

We doen een serieuze warming-up zoals we dat alle wedstrijden doen. Hoge intensiteit in de bewegingen en gefocust. Als we in de wedstrijd vanaf het begin af aan willen vlammen, en dat willen we, zullen we in de warming up daarvoor de basis moeten leggen.

AS’80 begint de wedstrijd ook vol verwachting van een goed resultaat. Aanvallend spelen ze in ieder geval en dat maakt het een leuk begin. Als het aanvallend voetbal van AS ’80 na 10 minuten BFC niet werkelijk in gevaar brengt en BFC het spel in handen neemt, zien we van AS ’80 meer countervoetbal. De lange bal van achteruit en hopen dat hun balvaardige buitenspelers daar iets mee kunnen. We herkennen Efe, die nog een jaartje bij BFC speelde, als een behendige buitenspeler van AS’80, die soms gevaar brengt als wij niet goed staan.Een enkele rediing op zijn inzet is nodig.

Wij komen verdiend op voorsprong. Ons middenveld is sterk, we veroveren een paar keer goed de bal en in onze tegenaanval worden we gevaarlijk met kansen voor Mads en Sam. Ook Keyan is gevaarlijk voor het doel, maar zijn inzet gaat via de lat over.  Via Luca over links wordt Sam in stelling gebracht, zijn inzet wordt in eerste instantie met de voet door de keeper gekeerd, maar Mads is alert om in de 20e minuut de 0-1 uit deze rebound in te schieten.

Tegen de verhoudingen in komt AS '80 op 1-1, maar Sam weet nagenoeg direct daarna de terechte 1-2 aan te tekenen en zo is het 1-2 bij rust.

In de tweede helft bouwen we gestaag de voorsprong uit en komen zelf niet werkelijk meer in problemen. De 1-3 komt van Mads op aangeven van Sam en de 1-4 volgt van Keyan met een soort van stift nadat Mads hem de bal had toegespeeld. Het is de eindstand. Een doelpunt van BFC wordt wegens hands afgekeurd.

Een eervolle vermelding van uw verslaggever gaat uit naar Bommel, die indruk maakt, ondermeer met een uitstekende sliding in het achterveld en meer in het bijzonder voor steeds voorwaarts gericht te zijn  Zijn aanvalsdrift brengt gevaar teweeg in de 16 van de tegenstander.

Zaterdag 2 oktober spelen we tegen PVCV op BFC. Een geduchte tegenstander, waar we lastige potjes tegen uitgevochten hebben de afgelopen jaren. En daarbij, zij zijn na Huizen koploper in onze competitie. Het gaat dus ergens over. Met andere woorden: een thuiswedstrijd, een potentieel spannende wedstrijd tegen een ploeg die boven ons staat, leuke ouders!  Ik zou het dus wel weten: meemaken en erbij zijn.