CDW 1

2e klasse B

2 oktober 2021 14:30

R.C.L. van der Wielen

In de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft BFC een goed vervolg kunnen geven aan de competitiestart van een week eerder. Op eigen veld was de thuisploeg te sterk voor CDW uit Wijk bij Duurstede. De gastheren begonnen de eerste minuten sterk en kregen in de eerste vijf minuten al drie mogelijkheden om de nul van het scorebord te werken. Na deze openingsfase kreeg CDW wat meer grip op de wedstrijd zonder aanvallend echt tot grootse daden te komen. BFC kwam er een minuut of 20 niet echt aan te pas daar het vooral in balbezit te slordig was. Het laatste kwartier van het eerste bedrijf kreeg het de grip echter weer terug en had het pech dat Koen Beuker uit een hoekschop de bal van dichtbij snoeihard tegen de lat kopte. De thuisploeg verzuimde nog voor de rust op voorsprong te komen door bij de enkele mogelijkheden die het kreeg voor het doel niet scherp te handelen. Met de welbekende brilstand werd het eerste bedrijf afgesloten.

De tweede helft was amper drie minuten aan de gang toen BFC op voorsprong wist te komen. Het was Jostein Ohm die alert reageerde op geklungel in de defensie van de gasten. De aanvaller was er als de kippen bij om een half zachte terugspeelbal met de punt van de schoen achter de doelman te werken. Na deze verdiende voorsprong werd BFC alleen maar sterker en mocht CDW van geluk spreken dat het niet al binnen een uur op een grotere achterstand kwam te staan. Na een uur spelen mocht aan Bussumse zijde Lars van Huisstede aantreden om zijn competitiedebuut te maken in de Bussumse hoofdmacht. De jonge aanvaller uit de o23 was zo nu en dan ongrijpbaar voor zijn tegenstander. BFC kreeg kans op kans maar de laatste bal had steeds net niet de juiste richting. Hierdoor hield het de gasten uit Wijk bij Duurstede te lang in de wedstrijd. De gasten wisten aanvallend weinig potten te breken maar zolang de marge op één bleef steken bleef het spannend. Met nog een 15 minuten op de klok werd de voorhoede voorzien van nieuw bloed. Deze wissel pakte goed uit want acht minuten voor tijd was het Cesar Westerink die een voorzet van Jostein Ohm tegen de touwen kopte. In de slotfase mocht ook Sam Doeve nog zijn competitiedebuut maken.  De resterende tijd waren er nog wat mogelijkheden maar in de 2-0 voorsprong kwam geen verandering meer. Na 90 minuten kon de thuisploeg de verdiende drie punten bijschrijven. Met 6 punten uit 2 wedstrijden reist de ploeg komende week af naar IJsselstein waar men tegen IJFC een pittige wedstrijd tegemoet kan zien. Aftrap op Sportpark Groenvliet is om 14.30 uur.