JSV Nieuwegein 1

2e klasse B

23 oktober 2021 14:30

H. van den Broek

BFC 1 heeft in zijn derde thuiswedstrijd geen enkele moeite gehad met JSV Nieuwegein en de gasten na negentig minuten met een ruime nederlaag huiswaarts gestuurd. Het kon zich zelfs permitteren om een legio aantal opgelegde kansen vakkundig om zeep te helpen. De Bussumse koploper begon zeer voortvarend aan de wedstrijd want nadat de klok net was aangezet om de tijd bij te houden en JSV had afgetrapt mochten ze dit al na 58 tellen herhalen. Het was Jostein Ohm die na een snelle balverovering op het middenveld werd aangespeeld en zonder pardon de doelman van JSV kansloos liet. De gasten uit Nieuwegein kregen in de openingsfase geen poot aan de Bussumse kunstgras grond en mochten van geluk spreken dat de marge binnen vijf minuten nog niet verdubbeld werd. In de tiende minuut was het weer Jostein Ohm die de bal tegen de touwen wist te werken. Na een goed uitgevoerde aanval werd de bal feilloos door Tjerk Posthuma met het hoofd teruggelegd op de inkomende aanvaller die beheerst afrondde. JSV was zeker van goede wil, probeerde de aanval te zoeken maar werd keer op keer door de thuisploeg afgetroefd. In de eerste 25 minuten had het zeker een viertal opgelegde kansen af moeten maken. Ondanks het missen van de mogelijkheden werd het binnen het half uur 3-0. Tjerk Posthuma leek met een snoeiharde kopbal de bal binnen te werken maar zag zijn inzet tegen de kruising belanden. De terugspringende bal viel voor de voeten van Jurrien Blaauw die de bal tegen de touwen dacht te werken maar het was broer Olivier die nog net voor de doellijn het laatste zetje gaf en zo de derde treffer voor zijn rekening nam. BFC nam na deze goal zichtbaar wat gas terug waardoor JSV wat meer op de helft van de thuisploeg wist te komen. Het trachtte vooral met een aantal afstandsschoten terug te komen in de wedstrijd maar deze miste de juiste richting of werden vakkundig onschadelijk gemaakt door doelman Ranzijn. BFC kreeg nog voldoende kansen om nog voor de rust de tussenstand te verhogen maar was te onzorgvuldig in de afronding zodat het bij een 3-0 voorsprong bleef.

Na de rust bleef BFC de bovenliggende partij maar was het spel een stuk slordiger. Ondanks dat werden er nog genoeg kansen gecreëerd om een grote uitslag neer te zetten maar het juiste vizier had men waarschijnlijk in de rust in de kleedkamer laten liggen. Met drie verse krachten in het laatste half uur liep de voorsprong alsnog op naar 5-0. Het was wederom Jostein Ohm die niet af te stoppen was en in de 75ste minuut voor de 4-0 zorgde. Dico Knevel zag een fraai genomen effectvolle corner op de lat belanden. De routinier dacht zeven minuten voor tijd wel de vijfde binnen te schieten maar zag de doelman van JSV zijn keiharde inzet op miraculeuze wijze stoppen. Bart Tijnagel was er als de kippen bij om de rebound die hierop volgde met een onhoudbare pegel tegen de touwen te werken en zo zijn eerste goal in het fraaie BFC blauw op het scorebord te noteren. Na dit vijfde doelpunt vond men het, ondanks nog wat mogelijkheden, wel genoeg en het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter v.d. Broek zal JSV zeker als muziek in de oren geklonken hebben.

Na deze vijfde zege op rij is BFC nog steeds de ongeslagen koploper op de voet gevolgd door de gedoodverfde kampioenskandidaat Maarssen die twee punten minder heeft. Heel stiekem hoor je op het sportpark al geluiden over een mogelijke periodetitel. Met nog drie wedstrijden te gaan in de eerste periode heeft BFC dit alles in eigen hand. Er staat komende week echter een zware tegenstander op het programma want in Amersfoort zal asc Nieuwland, die te boek staat als een zeer lastige opponent, de punten zeker niet kado doen. De mannen van trainer Boateng zullen daar goed bij de les moeten zijn om de drie punten binnen te slepen en kunnen hierbij de steun van de eigen supporters goed gebruiken. Aftrap aan de Laan van Duurzaamheid is om 14.30 uur.