Geen cadeautjes!

Geen cadeautjes!

Datum

12 december 2020 9:00

Accommodatie

Sportpark Meerweg
Meerweg 63
1405 BD
Bussum
tel. 035-6943992

Vandaag stonden de finals op het programma van de BFC Corona Challenge, waarin de MO12-1 meiden het opnamen tegen de jongens van JO11-3. Controleur en spelverder op het middenveld Chelsea werd wederom gemist, vervanging kwam in de vorm van Emma uit MO11-1.

 

In het oefenpotje vorige week tegen MO13-1 kwamen de meiden door goed druk te zetten op een mooie 3-1, om deze voorsprong in het laatste kwart onnodig uit handen te geven. 'Cadeautjes', bromt de coach dan. Ook vandaag was de opdracht om de technisch vaardige jongens niet te laten opbouwen en meteen te proberen de bal weer te veroveren.

 

Onze jongste speelster Indy liet zien dat het begrepen had en scoorde een keer na de verdediger de bal te hebben ontfutseld, en stond aan de basis van de verdiende 2-0. Dat de jongens paal en lat raakten was even schrikken en leidde een mindere periode waarin wederom een onnodig tegendoelpunt werd geïncasseerd.

 

Na een korte peptalk draaide de meiden het roer bij. Met snelle combinaties en gedurfd spel stond al snel weer een geruststellende voorsprong op het bord. De vierde was een fraaie. Spits Sana zette goed door en gaf de bal met een halve omhaal voor op Julia die met een mooie kopbal scoorde.

 

In het vervolg gingen de meiden volop op de aanval wat leidde tot een spervuur aan kansen, maar helaas geen doelpunten. Door het niet goed in gaten houden van de defensieve taken speelden de JO11-3-mannen nog fraai twee overtalsituaties uit, waarna de meiden met opgeheven hoofd en een mooie 5-3 overwinning het veld afliepen.

 

De wedstrijden die het team heeft gespeeld in de Corona-challenge waren zeer leerzaam. Er werd gewonnen en verloren, maar op veel punten lieten de meiden gisteren zien wat ze hebben geleerd, en hopelijk in het nieuwe jaar op de mat kunnen leggen.

 

Tot slot, een woord van dank aan de TC-mannen van BFC die met deze interne competitie zoveel teams hebben laten voetballen. Een 100-jarige club, maar springlevend en jong in gedachten. De meiden hebben genoten, dank!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!