We spelen weer: BFC JO14-1 - BFC JO16-2

We spelen weer: BFC JO14-1 - BFC JO16-2

Competitie

Corona competitie bovenbouw 11x11

Datum

24 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Sportpark Meerweg
Meerweg 63
1405 BD
Bussum
tel. 035-6943992

BFC JO14-1 - BFC JO16-2  2-2 (Sam 2x)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg

Dat heeft BFC weer goed geregeld. Waar Corona de competities heeft stilgelegd, is er een onderlinge interne competitie opgezet. Wij zijn ingedeeld met JO16-2, JO15-1 en JO 15-2, variërend van 1 tot 2 hoofden groter. Een leuke uitdaging voor ons de komende weken. Maar voetballend behoeven we niet voor hen onder te doen. Dat blijkt vandaag dan maar weer eens. En mooie statistieken: wat er ook gebeurt, BFC gaat met de punten naar huis.

We zijn niet geheel fit. Keyan is geblesseerd, Jasper had ruzie met een electrische step en Mika worstelde deze week ook enigszins.

Er is wat verwarring bij de start. De door ons geregelde scheidsrechter wordt door de door BFC aangewezen scheidsrechter erop gewezen, dat er maar één de baas is. En dat is hij. Het voelt een beetje als een discussie over de echte sinterklaas en de hulp sinterklaas, maar hij heeft gelijk. Het was door ons gedaan met alle goede bedoelingen, want het was onzeker of er een scheidsrechter zou zijn, en Job legt zich er dan ook zonder mokken bij neer. Dank aan Job in ieder geval en de echte scheids fluit vandaag.

Wij komen op achterstand. Er is ontzag bij ons, voor het leeftijdsverschil, de lengte en het fysieke overwicht. De eerste minuten voetballen we weliswaar aardig mee, maar worden we niet echt gevaarlijk voor het doel van de O16-2. Langzaam maar zeker schudden we de schroom van ons af en dat leidt tot de 1-1 halverwege de eerste helft. Nassir speelt zich goed vrij en steekt Sam de 16 in. Hij scoort beheerst. In de rust wijst Ruben erop, dat we ons eigen spel moeten spelen, niet onder de indruk moeten zijn en ons niet moeten laten beïnvloeden door randzaken. Niet praten tegen de scheidsrechter, je niet uit je concentratie laten halen. Iemand langs de lijn wijst mij erop, dat het geen vriendschappelijke wedstrijd is, maar een interne competitie. Zo moeten we deze wedstrijd dan ook benaderen.

We komen in de tweede helft op voorsprong. Mads ontvangt de bal van Sophie, "Mads, daar ga je", roept Ruben hem toe, waarna hij op Madsiaanse wijze naar de achterlijn dribbelt en Sam in stelling brengt. De 2-1 is een feit.

Even voor tijd brengen de JO16-2 de stand op 2-2. Een overtreding net buiten de 16 meter wordt hard ingeschoten. Marc redt in eerste instantie, maar bij de tweede bal is een speler van JO16-2 sneller dan Marc of onze verdedigers en tikt de bal alsnog onder Marc door. We gaan met opgeheven hoofd het veld af en snel daarna van het terrein.

Het was een mooie middag. Ruben kroont Bommel terecht als man of the match. We maken ons op voor een lekker weekje trainen, zaterdag de JO15-2 en voorlopig nog even "meemaken en er op afstand bij zijn".

DS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!