BFC JO16-1 ontrafelt Victoria’s Secret - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

BFC JO16-1 ontrafelt Victoria’s Secret

BFC JO16-1 ontrafelt Victoria’s Secret

Victoria JO16-1

0 - 2

BFC JO16-1

Competitie

Divisie 5 D

Datum

12 september 2020 12:15

Accommodatie

Onbekend

Zo ben je de rode lantaarn, zo keer je in een week tijd weer terug in het linker rijtje. Het kan verkeren. Met een welverdiende 0-2 uitzege bij buurvereniging Victoria en het kaartengeschud op andere velden heeft de Azzurri de inhaalrace met behoorlijke zevenmijlslaarzen ingezet. Op een indrukwekkend eerste kwartier na voelde het voetballend nog wat ondermaats, maar drie waardevolle punten in een regioderby over de streep trekken is ook wat waard. Hulde dus.

Victoria -BFC                                     0-2         (0-1)
Selectie: Seth; Timber (70. Elio), Daniël, Thijs, Sian; Thomas, Matthijs (65. David), Elio (60. Julius); Sami (50. Max), Alex, Tim
Scoreverloop: 0-1 Alex (34e, ass Elio), 0-2 Matthijs (63e, ass Max)
Gele kaarten: Elio, Tim
Afwezig:
Max, Daan (blessure), Justen (schorsing)

Voetballen op het hoofdveld aan ’t Jagerspaadje roept uiteenlopende herinneringen op bij de boys. Als BFC F1 schitterde deze lichting er ooit in de finale van het fameuze Good Old toernooi tegen de net zo blauwe Duitse grootmacht Schalke’04. Acht van de negen spelers van toen noemen zich ook nu nog trotse BFC-er (red.). Anderzijds waren de pubers op de gitzwarte 8 mei 2019 als BFC JO14-1 solidair met de Amsterdamse Godenzonen door een honorabele halve finale in de slotseconden te verliezen. Tussendoor werd er dikwijls geoefend met de ontwikkeling in brede zin als uitgangspunt. Veelal andere speelstijlen uitproberend, maar daarmee ook willens en wetens dienend als rode lap voor de Victorianen die hun naam daarbij veelvuldig eer aandeden. BFC en Victoria, twee clubs die in vele opzichten elkaars evenknie zijn en bovenal als de toonaangevers in de regio gelden. Voldoende ingrediënten dus om het duel als ‘klassiekertje’ te kwalificeren. Een krachtmeting waarin de spanning het veelal wint van de schoonheid van het spel. Zo ook vandaag.

Met Justen nog in de wachtkamer en MaxS en Daan in de ziekenboeg was de spoeling in de selectie wederom dun. Door waardevolle aanvullingen uit de JO16-2 (David) en de JO15-1 (Seth, Julius) stond er evenwel een prima representatief keurkorps op het wedstrijdformulier. De blauwhemden kwamen goed uit de startblokken. Hoge pressing ontregelde de opbouw van de gastheren, er werden mogelijkheden en kansen gecreëerd, de Azzurri was overduidelijk de wedstrijd aan het dicteren. Ondanks de goede bedoelingen ontbrak het echter aan het beetje geluk dat pas later werd afgedwongen. Hoe langer de brilstand op het scorebord prijkte, des te meer geloof er kwam voor de jagers op het paadje. En dus moest goalie Seth zijn armen strekken, zwevend ballen plukken en de paal bedanken toen het leder een keer het ijzer streelde. Het kwam de spanning die hoort bij een regioderby alleen maar ten goede. Een effectief omschakelmoment brak uiteindelijk de ban. De frivole Elio vond gelegenheidsspits Alex in de diepte, die op zijn beurt koelbloedig het net deed bollen: 0-1.

Na rust een loopgravenduel zonder beauty en esthetiek, geen geheimen. Victoria kon geen vuist maken en BFC gaf weinig tot niets weg, al bleef ook het aanvallende spel onaangenaam lam liggen. Niemand eiste de hoofdrol op en dus pakte de arbiter zijn kans, zonder overigens één van beide teams per saldo te bevoordelen of te benadelen. Een mispeer van Daniël werd tot ieders verbazing en afgrijzen als bewuste terugspeelbal gezien met een hachelijke situatie in ‘de zestien’ tot gevolg. Goalie Seth bleek echter mister Cool door de pegel vakkundig klemvast te pakken. Tien minuten later een identieke situatie aan de andere zijde. Eenzelfde ontsteltenis, nu vanuit de andere dug-out. Ras-Hilversummer Matthijs wist wel raad met het cadeautje en joeg het leer in de winkelhaak: 0-2. Duel beslist, de overige twintig minuten – met weinig zuivere speeltijd - waren slechts voor de statistieken. Eind goed, al goed.

Volgende week een nieuwe streekderby, op bezoek in Almere. Bij Buitenboys hebben de boys nog wat goed te maken na het blamerende bekerechec van vorig seizoen. De aftrap is om 14:30 uur op het hoofdveld van Sportpark Polderkwartier, op loopafstand van de plaatselijke Mazda- en Suzukidealer #Freeroad ;-)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!