Gele of rode kaart? Vanaf dit seizoen een betaalverzoek via Club Collect

Gele of rode kaart? Vanaf dit seizoen een betaalverzoek via Club Collect

28 september 2022 19:45


Respect voor de scheidsrechter en tegenstander staat bij BFC hoog in het vaandel. Toch kan het voorkomen dat een speler een gele of rode kaart krijgt. Met ingang van dit seizoen hanteren we een nieuwe werkwijze voor het incasseren van de bijbehorende boete.

Voorheen kregen spelers die een gele of rode kaart hadden opgelopen vanuit de financiële administratie een e-mail met PDF factuur met daarbij het verzoek om het boetebedrag te betalen via een bankoverschrijving. BFC zal voortaan gebruik maken van het Clubcollect ledenadministratie systeem. Via dit betaalsysteem incasseren wij namelijk al de contributie van onze leden. Het voordeel is dat het efficiënter werkt voor zowel onze eigen administratie alsmede voor onze leden. Betalen gaat namelijk via Ideal, een betalingswijze die iedereen wel kent. 

Iedere speler die een kaart heeft opgelopen zal 1 keer per maand een betaalverzoek krijgen via Club Collect. Als een speler meerdere boetes in een maand heeft opgelopen dan worden deze  tezamen in 1 keer gefactureerd. Indien na 6 dagen geen betaalkeuze wordt ingegeven zal het bedrag automatisch worden afgeschreven als er door het lid een automatische incasso is afgegeven voor de contributie. Als er geen automatische incasso mogelijkheid is, biedt het systeem de mogelijkheid direct via Ideal te betalen. Bij het niet betalen binnen 14 dagen zal de factuur worden opgehoogd met een € 2,50 laatbetalingsboete. De kosten voor een stornering bedragen €2,50. 

BFC heeft er voor gekozen om dit seizoen, ondanks de bijkomende administratiekosten voor de club, geen extra toeslagen te rekenen op de standaard boetes van de KNVB. Hetgeen bij veel verenigingen wel gebruikelijk is. 

BFC behoudt zich het recht voor om spelers te blokkeren voor deelname aan wedstrijden als opgelopen boetes niet op tijd worden betaald. In dat geval zullen wij de speler tijdig informeren.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!