Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Voor de vierde keer op rij heeft BFC 1 een competitiewedstrijd niet weten te winnen. De Bussumse formatie moest in de inhaalwedstrijd tegen het laaggeplaatste Woudenberg voor de vijfde keer op eigen veld genoegen nemen met een gelijkspel. Op basis van de gehele wedstrijd was de puntendeling niet meer dan terecht en het was vooral schrijnend om te zien dat de thuisploeg vooral de tweede helft op strijdlust werd afgetroefd. Het schijnt nog niet bij de gehele spelersgroep door te dringen dat in de 1ste klasse naast voetbaltechnische kwaliteiten ook het leveren van arbeid en een goede wedstrijdmentaliteit broodnodig is om punten te halen.
De Bussummers, die noodgedwongen de basiself op meerdere plaatsen moesten wijzigen en in Samuel van Huisstede een 17 jarige debutant binnen de lijnen had staan, begon overtuigend aan de wedstrijd, wat al direct een aantal mogelijkheden opleverde. De gasten kregen in die fase geen grip op het aanvalsplan van de thuisploeg en het was dan ook niet verwonderlijk dat Leroy Oehlers na tien minuten op aangeven van Lars van Huisstede de 1-0 binnen kon werken. Woudenberg leek al snel weer langszij te komen maar een kopbal spatte boven doelman Ranzijn op de dwarsligger uiteen. Veel verder dan deze mogelijkheid kwamen de gasten niet en was het vooral BFC wat in de eerste 45 minuten zonder groots te spelen zeker vijf kansen kreeg maar voor het doel ontbrak het duidelijk aan scherpte of was men te zelfzuchtig en te veel uit op eigen succes. Met de magere 1-0 op het scorebord werd de rust bereikt en geprobeerd de ploeg weer goed op scherp te zetten. Echter waren de wijze woorden van de staf duidelijk niet aan een aantal spelers besteed en was BFC, niet voor het eerst dit seizoen, het tweede bedrijf geen schim van zichzelf. Woudenberg zette op jacht naar een goed resultaat vooral qua inzet en fysiek een tandje bij. De thuisploeg zette hier te weinig energie en inzet tegenover zodat het niet verwonderlijk was dat de gasten enkele mogelijkheden kregen op de gelijkmaker. Aanvallend wist BFC hier, door het povere aanvalsspel, maar weinig tegenover te zetten. In de 80ste minuut viel de gelijkmaker achter doelman Ranzijn tegen de touwen, wat op dat moment ook zeker niet onverdiend was voor de gasten. BFC leek door deze treffer iets wakker geschud en ging alsnog op jacht naar de winnende treffer. Het kreeg zeker nog drie goede mogelijkheden om alsnog de drie punten binnen te slepen, maar het vizier bleek deze middag niet op scherp te staan. Na het laatste fluitsignaal droop een teleurgesteld BFC met wederom  een puntendeling op eigen veld af richting de kleedkamer. Dit was echter wel genoeg om de eerste periodetitel binnen te slepen, wat echter maar een kleine pleister op de wonde bleek.

Komende week is BFC 1 vrij waardoor het twee weken de tijd heeft om zich weer als team op te richten en te beseffen dat er vooral strijd geleverd moet worden om tot resultaat te komen. Op 24 februari hervat het dan de competitie op eigen veld  tegen Montfoort SV.