Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 3 1e ronde

Weltevreden 1
3731AL
DE BILT
tel. 030-2204575

In de eerste ronde van de knock-outfase van het bekertoernooi heeft BFC 1 het niet kunnen bolwerken tegen FC de Bilt maar vooral ook zichzelf uitgeschakeld. BFC begon sterk en de bal lag dan ook al binnen de minuut in het Biltse mandje. Na een loepzuivere steekpass van Bart Tijnagel op Jostein Ohm behield deze het overzicht en met een lage voorzet bediende de aanvaller Lars van Huisstede die geen moeite had om de 0-1 op het scorebord te zetten. Met deze snelle voorsprong op zak zou men denken dat BFC daar vleugels van zou krijgen maar het tegenovergestelde bleek het geval. Het kon dan ook niet lang van de voorsprong genieten want nog binnen het kwartier stond het tegen een 2-1 achterstand aan te koekeloeren. In de 8ste minuut mocht een volledig vrijstaande speler van de gastheren van rand 16 meter ongehinderd aanleggen om de gelijkmaker binnen te schieten en nog geen zes minuten later werd slecht uitverdedigen genadeloos afgestraft wat de 2-1 betekende. BFC wist daar aanvallend bijna niets tegenover te zetten. Het speelde veels te plichtmatig zonder enige passie en beleving. Na een half uur was simpel balverlies de inleiding voor een derde treffer voor de thuisploeg. BFC leek door deze derde tegentreffer iets te ontwaken en kwam wat vaker in de buurt van het doel van de thuisploeg. Op slag van rust was het Jostein Ohm die van 25 meter de doelman verschalkte en BFC zo nog voor de thee terug bracht in de wedstrijd. Tijdens de rust werden er wat harde noten gekraakt en vooral gehamerd op het feit dat er wat meer energie in de wedstrijd gelegd moest worden. BFC begon het tweede bedrijf zeker met meer beleving op jacht naar de gelijkmaker. In de 55ste minuut leverde Jostein Ohm een afgemeten voorzet af die door Daniël Schmidt knap op doel werd gekopt, in eerste instantie kon de bal nog worden gekeerd de rebound was echter voor Tim Vrakking die onberispelijk de bal tegen de touwen deed belanden en zo de stand weer op gelijke hoogte bracht. Met nog ruim een half uur moest het alsnog goed komen was de gedachte aan Bussumse zijde. Er ontstond echter een knotsgek vervolg na deze gelijkmaker. Waar BFC op jacht wilde naar meer, kreeg ook FC de Bilt de nodige mogelijkheden. Deze werden gek genoeg vooral gecreëerd door BFC zelf die vooral verdedigend nogal eens grossierde in slordigheden en ongelukkige keuzes. In de 62ste minuut kwam uit het niets de thuisploeg weer op voorsprong. BFC trachtte een aanval te onderscheppen met een sliding maar de bal viel precies voor de voeten van een de Bilt speler die geen moeite had om de bal tegen de touwen te schieten. Weer moest BFC in de achtervolging en nog geen vijf minuten later was het Niels Posthuma die met een bekeken afstandsschot de Biltse doelman verschalkte. De inzet leek via de onderkant van de lat de doellijn gepasseerd, dit bleek echter nog niet geconstateerd door de dienstdoende scheidsrechter, de attent reagerende Daniël Schmidt gaf met het hoofd het laatste zetje en bracht BFC zo weer op gelijke hoogte. Nog geen minuut later kreeg BFC een enorme kans op een voorsprong maar de bal van de voet van Jostein Ohm hobbelde maar net voor de doellijn langs het doel. De Bussummers vielen aan op zoek naar de beslissende goal maar moesten toezien hoe de Bilt in de omschakeling met behulp van het matig verdedigende BFC diverse kansen kreeg waarbij BFC een aantal keer goed wegkwam. In de 83ste minuut was het de altijd solide en betrouwbare Tim Vrakking die enorm de mist inging door de bal zo maar in de voeten van een aanvaller van de Bilt te schuiven. Oog in oog staand met doelman Ording had deze geen moeite om de bal binnen te schuiven. Met een alles of niets offensief trachtte BFC nog op gelijke hoogte te komen, in de ruime blessuretijd was Mucahit Bozkurt nog dichtbij maar zijn inzet miste net de precisie om er nog een strafschoppenserie uit te slepen. Na het laatste fluitsignaal dropen de Bussummers af richting kleedkamer in de wetenschap dat het geen beste wedstrijd op de mat had gelegd  Het bekertoernooi zit er nu op, volgende week wordt de competitie weer vervolgd met een thuiswedstrijd tegen DVVA dan zal BFC zeker uit een ander vaatje moeten tappen om een resultaat te halen. Aftrap is dan om 14.30 uur.

FC de Bilt 1 - BFC 1 (3-2) 5-4

1” 0-1 Lars van Huisstede

45” 3-2 Jostein Ohm

55” 3-3 Tim Vrakking

67” 4-4 Daniël Schmidt

Opstelling BFC: D. Ording, D. Molly, A. van Dijk, T. Vrakking, J. Ebbelaar (F. Cartigny), J. van ‘t Land, B. Tijnagel (O. Blaauw), N. Posthuma, J. Ohm, D. Schmidt (M. Bozkurt), L. van Huisstede