Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

In de streekderby tegen HSV de Zuidvogels heeft BFC 1 zijn vierde overwinning van het seizoen behaald en is daardoor nog steeds de ongeslagen koploper in de 1e klasse B. Het was echter wel billenknijpen op sportpark De Wolfskamer en dat had de ploeg volledig aan zichzelf te wijten. Zoals wel vaker dit seizoen speelde het twee totaal verschillende helften en na 97 minuten mocht het blij zijn dat de drie punten mee naar Bussum genomen konden worden. De eerste helft startte BFC sterk en de eerste mogelijkheden om de score te openen diende zich dan ook al snel aan. De thuisploeg kon maar moeizaam grip krijgen op het gedisciplineerde en gevarieerde aanvalsspel van de Bussummers en kwam amper in de buurt van doelman Ranzijn. In de 12de minuut leek Lars van Huisstede de score te openen maar de messcherpe voorzet van Jostein Ohm kon hij net niet de juiste richting meegeven om de bal over de doellijn te krijgen. Amper vier minuten later was het echter wel raak toen na een knappe individuele actie van Lars van Huisstede zijn voorzet door Zuidvogels zelf in eigen doel werd gewerkt. De thuisploeg trachtte wat terug te doen maar kwamen niet verder dan een paar kopballen uit hoekschoppen. De echte dreiging kwam van Bussumse zijde, wat in de 25ste minuut een tweede doelpunt opleverde. Een snel en slim genomen vrije trap van Lars van Huisstede belandde bij Jostein Ohm die verwoestend uithaalde en de voorsprong verdubbelde. Twee minuten later was het Lars van Huisstede zelf die het net vond door de bal na een voorzet van Jostein Ohm binnen te knikken. De thuisploeg wist zich geen raad met het spel van de Bussummers en liepen totaal achter de feiten aan. De eerste echte grote kans voor de Huizers viel pas na 40 minuten te noteren maar deze werd van dichtbij onbesuisd voorlangs geschoten. Op slag van rust wist BFC nog het kwartet doelpunten vol te maken. Een snelle zuivere uittrap van doelman Ranzijn werd door Lars van Huisstede doorgekopt, de rappe Jostein Ohm pikte de bal op en liet de gehele Huizer verdediging zijn hielen zien en oog in oog met de doelman was deze kansloos. In de extra speeltijd van de eerste helft leek de thuisploeg de opgelopen achterstand alsnog te verkleinen maar de treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Met een ruime 0-4 voorsprong werd de rust bereikt en kon men aan de thee. In de pauze werd er vooral gewaarschuwd dat de wedstrijd nog lang niet was gespeeld en de thuisploeg zich zeker nog niet gewonnen zou geven.

Vanaf het begin van de tweede helft was al snel duidelijk dat de Huizer formatie uit een ander vaatje zou gaan tappen. Het gooide alle schroom van zich af en alle registers werden opengetrokken om nog iets van de wedstrijd te maken. BFC was duidelijk niet zo bij de les als de eerste 45 minuten, het liep met de ruime voorsprong op zak te veel achteruit en wist daardoor aanvallend nog maar weinig potten te breken. Er kwamen voor de thuisploeg wat kansen maar het vizier bij de Huizer voorwaartsen stond duidelijk niet op scherp. Na ruim een uur was een makkelijk gegeven vrije trap voor de gastheren de inleiding voor de eerste tegentreffer en vanaf zo’n 20 meter werd de bal in één keer achter doelman Ranzijn gedeponeerd. De mouwen werden aan Huizer zijde nog eens extra opgestroopt en de grenzen van het toelaatbare werd duidelijk opgezocht. BFC vergat te voetballen en met nog een kwartier te spelen werd de bal uit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek door de Zuidvogels fraai achter de verbouwereerde Ranzijn tegen de touwen geschoten. In een alles of niets poging ging de thuisploeg op jacht naar meer, het gaf daardoor nog al wat ruimtes weg waar BFC in de 80ste minuut van leek te profiteren maar oog in oog staand met de doelman vergat Lars van Huisstede de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Amper een minuut later kwam Zuidvogels goed weg toen een voorzet van BFC door een Huizer verdediger tegen zijn eigen doelpaal werd gedeponeerd. Zes minuten voor tijd werd de bal, na een ongelukkige handsbal van Tim Vrakking binnen de 16 meter, op de stip gelegd. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten wat de 3-4 betekende. BFC kwam er in de slotfase niet meer aan te pas en zeker niet nadat Olivier Blaauw tegen zijn tweede gele prent aanliep en het met tien man verder moest. Het was duidelijk billenknijpen bij alle Bussumers maar ondanks zeven minuten blessuretijd wisten ze stand te houden. Na het laatste fluitsignaal kon er opgelucht worden ademgehaald en de drie punten worden bijgeschreven. Hoewel BFC deze middag twee gezichten had getoond en het spel de tweede helft zeker niet best was, was de overwinning over negentig minuten niet onverdiend te noemen. Daar dachten ze echter bij de Zuidvogels na afloop anders over, die voelden zich zichtbaar de Pechvogels.

Na zes wedstrijden is BFC 1 nog steeds de koploper in de 1e klasse B, komende zaterdag zal De Meern daar zeker verandering in willen brengen wanneer ze op bezoek komen op sportpark Meerweg. Aftrap is dan weer als vanouds om 14.30 uur.

HSV de Zuidvogels - BFC (0-4) 3-4

12” 0-1 eigen doel

25” 0-2 Jostein Ohm

27” 0-3 Lars van Huisstede

45” 0-4 Jostein Ohm