Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop heeft BFC 1 in de derby tegen Victoria genoegen moeten nemen met een remise. Met deze vierde puntendeling op eigen veld sneed het vooral zichzelf danig in de vingers. Zoals wel vaker dit seizoen legde de thuisploeg twee totaal verschillende helften op de kunstmat. Op een kletsnat sportpark begon de wedstrijd vooral met veel balbezit voor de Victorianen, zonder dat dit leidde tot doelrijpe kansen. In de 8e minuut wisten ze echter tot scoren te komen, wat werd ingeleid door een slordige balaanname aan BFC zijde die men een beetje te bruut trachtte te herstellen. De toegekende vrije trap werd het Bussumse 16 meter gebied in geslingerd en door een volledig vrijgekomen Victoriaan binnen gekopt. Na deze tegentreffer kroop de thuisploeg direct uit de schulp op jacht naar de gelijkmaker. BFC kreeg al snel grip op het spel van de gasten, begonnen de duels te winnen en mogelijkheden te creëren. Het was dan ook niet zo heel gek dat de stand amper zeven minuten later al gelijk werd getrokken. Na een goede Bussumse aanval was het Niels Posthuma die met een lepe steekbal Jostein Ohm bediende die beheerst de 1-1 tegen de touwen schoot. De thuisploeg bleef ver uit de bovenliggende partij en Victoria kreeg maar weinig grip op het spel van de Bussumers. Nog binnen het half uur viel het tweede doelpunt voor BFC en nu was het, na een sprankelende aanval over links, Leroy Oehlers die de assist verzorgde en Lars van Huisstede de mogelijkheid bood om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Victoria had in de eerste helft weinig in te brengen en was niet bij machte om BFC van hun doel af te houden. Het had echter het geluk dat de Bussummers hun suprematie niet in meer doelpunten wist uit te drukken. Op slag van rust leek Lars van Huisstede de marge nog te vergroten toen hij aan mocht leggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied van de Hilversummers. De ingeschoten bal leek feilloos in de bovenhoek te verdwijnen maar de doelman wist met een knappe redding de bal uit zijn doel te houden. In de rust was er volop tevredenheid bij de Bussummers over het tot dan toe vertoonde spel met daarbij wel de waarschuwing dat er nog een helft gespeeld moest worden en dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was.

Na de thee werd het al snel duidelijk dat de thuisploeg de goede vorm in de kleedkamer had gelaten. Het was vooral Victoria die het spel dicteerde en de thuisploeg onder druk zette zonder echt gevaarlijk te worden. BFC kwam niet verder dan één knap uitgespeelde aanval in de 67ste minuut waarbij Wybe Klünnen binnen de  zestien meter van Victoria werd neergesabeld. Vanaf 11 meter wist Jostein Ohm BFC op een 3-1 voorsprong te zetten en leek de wedstrijd in de tas. Dit bleek echter een enorme misvatting want het spel van de thuisploeg bleef ver onder de maat en hoewel er druk gewisseld werd om de grip op de wedstrijd weer wat terug te krijgen bleek dat ditmaal niet te werken. Victoria gaf niet op en de enorme drive en werklust van de Hilversummers werd vijf minuten voor tijd beloond. Het werd hierbij wel geholpen door doelman Ranzijn die een afstandsschot van een meter of 30 totaal verkeerd beoordeelde en de bal over zijn uitgestoken hand in het midden van het doel tegen het net hoorde ploffen. Gesterkt door deze meevaller ging Victoria op jacht naar meer. De Hilversummers die over een enorme wilskracht en winnaarsmentaliteit beschikten zag dat in de blessuretijd beloond worden toen Julian van der Lek een diepe bal net niet wist te onderscheppen waardoor de spits vrijstaand voor doelman Ranzijn onhoudbaar de gelijkmaker tegen de touwen kon schieten. Kort na de gelijkmaker werd er afgefloten voor het eind en was de uitslag over 90 minuten bekeken een terechte einduitslag. Ondanks dit gelijke spel heeft BFC 1 nog alle kans om de 1e periode binnen te slepen. Het zal dan echter na de winterstop twee wedstrijden moeten winnen met daarbij het besef dat een wedstrijd bestaat uit 2x45 minuten en er dan ook volop met 11 man moet worden gestreden voor een goed resultaat.
Voor nu mag de ploeg richting de feestdagen even uitblazen van een kalenderjaar waarin geen thuiswedstrijd in competitieverband werd verloren, een kampioenschap werd behaald, het als debutant in de 1e klasse nog kans maakt op de periodetitel en nog ongeslagen is.

(Ondanks het tegenvallende resultaat tegen Victoria is dit verslag ook wel met enige gepaste trots op de prestaties op papier gezet.)