Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In de thuiswedstrijd tegen Montfoort SV ‘19 heeft BFC 1 na vier wedstrijden op rij niet meer gewonnen te hebben weer eens de volle buit binnen gehaald. De thuisploeg, die ook deze zaterdag een aantal basisspelers noodgedwongen moest missen, was vanaf het eerste fluitsignaal goed bij de les en pakte ook direct het initiatief. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen de gasten al met de schrik vrijkwamen, een strak genomen vrije trap van Lars van Huisstede leek door Daniel Schmidt in de drukte te worden binnen geschoten maar de doelman van de Montfoorders wist ternauwernood de bal nog net voor de doellijn te keren. Amper zes minuten later leek Jesse van ‘t Land na een vlot lopende aanval de openingstreffer op zijn naam te krijgen maar de grensrechter van dienst was van mening dat de middenvelder net een kleine teenlengte in buitenspelpositie had gestaan waardoor het doelpunt werd geannuleerd. Nog binnen het kwartier was het Jostein Ohm die tweemaal het aluminium raakte. Een uitgekiende lob belandde op de paal en amper tien minuten later had een fraai genomen vrije trap van zo’n 20 meter hetzelfde lot. Zo kwamen de gasten op wonderbaarlijke wijze de openingsfase van de wedstrijd door zonder ook maar zelf een beetje in de buurt te zijn geweest van BFC doelman Ranzijn. BFC bepaalde het verloop van de wedstrijd waarin het alleen nog vergat het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Na ruim een half uur was daar dan toch de openingstreffer, een zeer slim genomen hoekschop werd door Julian van der Lek met het hoofd vanaf de achterlijn bij de tweede paal teruggelegd waarna de inkomende Bart Tijnagel  in de drukke zestien met het hoofd BFC op een verdiende voorsprong wist te zetten. De gasten kwamen niet verder dan één kans die door Damian Ranzijn moeiteloos onschadelijk werd gemaakt. Dat er bij het rustsignaal maar één Bussums doelpunt viel te noteren was misschien wel het enige wat er aan het Bussumse spel mankeerde want er waren voldoende kansen geweest. In de rust werd er onder het genot van een kopje thee dan ook op gehamerd dat de punten nog niet binnen waren en dat men vooral op dezelfde voet door moest gaan. De tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld, de gasten kregen geen grip op het Bussumse spel en hadden hun handen vol aan de Bussumse voorhoede die keer op keer de verdedigers hun hielen lieten zien. Het was dan ook niet verwonderlijk dat in de 55ste minuut de voorsprong werd verdubbeld. Het was de sterk spelende Lars van Huisstede die de bal veroverde en Jostein Ohm vrij voor de keeper zette die moeiteloos de bal tegen de touwen wist te schieten. Vijf minuten later wist dezelfde Ohm de bal op te pikken na een foutje aan Montfoortse zijde en zijn tweede van de middag te maken. BFC kreeg nog voldoende kansen om aan het doelsaldo te werken maar verzuimde nog een aantal keren toe te slaan. Met nog acht minuten op de klok werd  Jostein Ohm na een sublieme pass van Samuel van Huisstede  vrij voor de doelman van Montfoort gezet, met de punt van de schoen wist hij voor de derde keer de doelman te passeren en de eindstand met een ware hattrick op 4-0 te bepalen. Ondanks nog wat mogelijkheden in de resterende minuten bleef het hierbij en na het laatste fluitsignaal kon men tevreden de kleedkamer opzoeken. Met deze overwinning op zak blijft BFC in het spoor van koploper FC Aalsmeer en zo blijft het ook heel spannend in de 1e klasse B waarin de strijd om de bovenste plaatsen nog lang niet gestreden is. Komende zaterdag staat er voor BFC een uitwedstrijd tegen Roda ‘46 in Leusden op het programma. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen moest BFC tegen de Leusders genoegen nemen met een gelijkspel. De Bussumse hoofdmacht is dus bij voorbaat gewaarschuwd dat dit zeker geen “makkie” zal worden. Aftrap in Leusden is dan om 15.00 uur.