Alexanderdreef 16
3947PA
LANGBROEK
tel. 0343-561693

Na 11 wedstrijden zonder competitienederlaag is BFC 1 in wedstrijd twaalf tegen zijn eerste zeperd aangelopen. In Langbroek wist SVL, na een zeer rommelige en van BFC zijde matige vertoning, met een 2-1 overwinning van het veld te stappen. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst liet de thuisploeg direct zien zich ditmaal niet naar de slachtbank te willen laten lijden zoals in de openingswedstrijd van het seizoen. De Langbroekers zette BFC direct onder druk en hadden binnen twee minuten ook al direct een grote kans. De Bussumse koploper had vooral in de duels weinig tot niets in te brengen en grossierde daarbij ook nog eens in veel te veel onnodig balverlies. Het had ook nog eens de pech dat het Niels Posthuma al binnen een kwartier zag uitvallen met naar later bleek een enkelfractuur. Zo was het al snel duidelijk dat het voor BFC wel eens een zeer zware middag kon gaan worden, SVL was duidelijk op fysiek vlak en qua strijdlust de bovenliggende partij zonder tot grote kansen te komen. Ook BFC creëerde amper mogelijkheden waardoor het voor de neutrale toeschouwer geen hoogstaand schouwspel was. Dat de rust met de welbekende brilstand werd bereikt was dan ook niet zo verwonderlijk.

Ondanks de goede bedoelingen aan BFC kant was het ook de tweede helft niet bij machte om de broodnodige strijd aan de dag te leggen die nodig bleek om de tegenstander op de knieen te krijgen.In de 65ste minuut was het raak voor de thuisploeg die ongehinderd van rand 16 meter mocht aanleggen en daarmee doelman Ranzijn kansloos liet. BFC moest vol in de achtervolging maar kwam amper in de buurt van het doel van SVL. Het kreeg welgeteld twee mogelijkheden die vakkundig door de SVL verdediging onschadelijk konden worden gemaakt. In de 80ste minuut wist de thuisploeg de marge zelfs te verdubbelen nadat een fraai aangesneden vrije trap simpel binnen kon worden gekopt. Met nog tien minuten op de klok moest BFC overschakelen op een alles of niets scenario. Het was Jostein Ohm die BFC al na een minuut weer terug in de wedstrijd bracht nadat na goed doorzetten van Cesar Westerink de ploeg in balbezit kwam waardoor Lars van Huisstede met een slim steekpassje Ohm wist te bedienen. Met de moed der wanhoop zocht BFC de aanval maar ondanks wat hachelijke momenten in het strafschopgebied van de gastheren wisten deze het doel verder schoon te houden, De resterende speeltijd bleek voor BFC tekort om nog een punt over te houden aan het duel. Na het laatste fluitsignaal droop men dan ook met de staart tussen de benen af richting kleedkamer.

Komende week staat op het eigen sportpark de inhaalwedstrijd tegen Woudenberg op het programma. Een wedstrijd waarin BFC de eerste periode binnen kan slepen en zich zeker wil revancheren op zichzelf na deze uitglijder bij SVL. Een wedstrijd waarin het hondstrouwe Bussumse publiek weer eens passie, strijd en beleving wil zien, iets wat deze middag zeker niet bij een ieder binnen de lijnen aanwezig was.