Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In wedstrijd drie van de competitie heeft BFC 1 op eigen veld de punten gedeeld met Roda'46. Vooral in de tweede helft was het een boeiend, sportief voetbalgevecht dat alle kanten op kon. Voorafgaand aan het duel tegen de ploeg uit Leusden werden de Bussumse manschappen al gewaarschuwd dat het een pittige pot kon verwachten tegen een goed voetballende tegenstander. De ruime overwinningen van de weken ervoor waren leuk voor het vertrouwen maar de verwachting was dat Roda'46 van een ander kaliber zou zijn dan men had ondervonden in de eerste twee wedstrijden. Vanaf de aftrap bleek al snel dat de gasten zeker beschikten over een ploeg die voetballend meer in hun mars had dan men in Bussum tot nu toe in de 1e klasse had ondervonden. Hoewel BFC al in de derde minuut een goede kans kreeg om de score te openen was het vooral Roda'46 wat het balbezit had en geduldig trachtte de verdediging van BFC te verschalken. Onder leiding van een uitmuntend spelende Tim Vrakking wist BFC verdedigend, op één moment na, vrij simpel overeind te blijven. Het kwam dat ene moment echter wel goed weg want uit een hoekschop van de gasten werd de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat gekopt. Gelukkig stuiterde de bal nog voor de doellijn terug het veld in zodat de brilstand op het fraaie scorebord bleef staan. Hoewel er,  volgens de deskundigen langs de lijn, een doelpunt voor BFC in de lucht hing, waren de grote kansen in de eerste 45 minuten echter schaars. Dat de rust werd bereikt zonder doelpunten was dan ook een logisch gevolg.
De tweede helft schoot de thuisploeg voortvarend uit de startblokken en binnen twee minuten lag dan ook de bal al tegen de touwen. Een uitgekiende crosspass van Wybe Klünnen werd door Jostein Ohm op juiste waarde geschat. De behendige aanvaller speelde zichzelf knap vrij en leverde een afgemeten voorzet af die door de inkomende Olivier Blaauw snoeihard met het stijlvolle kleurige hoofd tegen de touwen werd gewerkt. Op jacht naar de gelijkmaker trachtten de gasten uit Leusden de aanval te zoeken waardoor er voor BFC wat meer ruimte ontstond om tot gevaarlijke uitbraken te komen. Het spel golfde meer heen en weer waardoor er zo voor de toeschouwers in het tweede bedrijf zeker een boeiend kijkspel ontstond. Waar Roda '46 de druk op het BFC doel probeerde op te voeren, zonder grote kansen te krijgen, daar vergat BFC in de omschakeling de wedstrijd in het slot te gooien. Met nog een kwartier op de klok mochten de gasten, na een vermeende overtreding binnen het strafschopgebied, aanleggen voor een strafschop. Dit buitenkansje lieten ze niet onbenut waardoor er na 75 minuten spelen een 1-1 stand op het scorebord stond. De gasten roken hun kans en zochten de aanval op jacht naar meer. Het was echter de thuisploeg die als eerste het net vond maar tot ontsteltenis van het gehele sportpark Meerweg werd de goal van Lars van Huisstede afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De laatste grote kansen waren voor Roda'46 die tot tweemaal toe alleen voor doelman Damian Ranzijn verscheen. De goalie, die deze middag al meerdere goede reddingen had verricht, wist beide keren zijn doel schoon te houden en zo het ene puntje veilig te stellen. Na het laatste fluitsignaal was vriend en vijand het er over eens dat de puntendeling wel een terechte uitslag was tussen twee goed voetballende ploegen. Met 7 punten uit 3 wedstrijden mag BFC het volgende week opnemen in Gouda tegen het vorig jaar uit de 4de divisie gedegradeerde Jodan Boys, dat hetzelfde aantal punten heeft als de Bussummers. Zo pril in het seizoen dus al een echte kraker.

BFC 1 - Roda ‘46 1 (0-0) 1-1

47” 1-0 Olivier Blaauw, 75” 1-1 strafschop

Opstelling BFC: Damian Ranzijn, Wybe Klünnen, Julian van der Lek, Tim Vrakking, Joeri Ebbelaar, Bart Tijnagel (Jelle Pels Rijcken), Niels Posthuma (Mucahit Bozkurt), Jelle Schouten, Jostein Ohm, Olivier Blaauw, Lars van Huisstede