Bovenkerkweg 76
3417TA
MONTFOORT
tel. 0348-471866

Na de forse overwinning een week eerder op het eigen sportpark Meerweg heeft BFC 1 ook zijn eerste uitwedstrijd overtuigend gewonnen. Waar ze in Volendam de 3J's hebben die aardig kunnen zingen, hebben ze op de Meerweg de 4J's die op hun beurt best aardig tegen een bal kunnen trappen. Deze 4J's waren in Montfoort goed op dreef en verzorgden de Bussumse doelpunten.

Op voorhand was men vooral benieuwd wat men van SV Montfoort moest verwachten, tenslotte was de thuisploeg voor de competitiestart door de bookmakers getipt als één van de kampioenskandidaten. Waar BFC de seizoensopening wist te winnen hadden de gastheren in hun eerste wedstrijd op vreemde bodem al punten gemorst. In de eerste wedstrijd op eigen veld wilde men tegen de Bussumse debutant in de 1e klasse wat goed maken waardoor er dan ook een pittige wedstrijd werd verwacht. Vanaf het eerste fluitsignaal was al snel duidelijk dat BFC voetballend wat meer in hun mars had dan de thuisploeg, die vooral de lange bal hanteerde om zo te proberen achter de Bussumse verdediging te komen. BFC stond veelal verdedigend goed waardoor het voor de thuisploeg lastig was om een gaatje te vinden. Na een paar mogelijkheden in de beginfase voor BFC kwam het in de achtste minuut op voorsprong door een doelpunt van de attent reagerende Joeri Ebbelaar. Lars van Huisstede kopte na een strak aangesneden hoekschop de bal tegen de deklat en in de rebound wist de lange verdediger zijn lange nek iets verder uit te strekken dan de rest om zo met het hoofd de bal tegen het net te doen belanden. Montfoort moest zo dus al snel in de achtervolging om de opgelopen schade te herstellen maar ondanks ogenschijnlijk meer balbezit was het niet bij machte om tot uitgespeelde kansen te komen. Het was juist BFC wat de betere mogelijkheden kreeg op een grotere voorsprong ondanks dat het bij vlagen nogal eens slordig was in de opbouw en de juiste eindpass. De laatste fase van de eerste helft brak het onnodige balverlies BFC dan ook op waardoor het twee minuten voor het rustsignaal de gelijkmaker moest incasseren. Na knullig balverlies was het doelman Ranzijn die een simpele hoge bal uit de handen liet vallen en moest toezien hoe zijn misser genadeloos werd afgestraft. Amper een minuut later kwamen de Bussummers nog goed weg toen wederom na wat rommelig verdedigen Montfoort de kans werd geboden om op voorsprong te komen, echter belandde de inzet snoeihard op de paal. Met een 1-1-tussenstand kwam het rustsignaal voor de Bussummers dan ook op het juiste moment.
In de rust werden dan ook de tekortkomingen van de eerste 45 minuten besproken maar vooral ook de juiste tips gegeven hoe het in het tweede deel beter kon. Voor het tweede deel  werd er verwacht dat de thuisploeg stormachtig zou beginnen om zo BFC op de knieën te krijgen. De Bussumers waren echter nu wat beter bij de les en de verwachte storm bleef dan ook uit en werd zelfs geen eens een briesje. Vanaf het begin van de tweede helft was het BFC wat de klok sloeg. De Bussumse verdediging bleek niet te passeren, op het middenveld werden de duels gewonnen en met gevarieerde aanvallen en snel combinatiespel werd Montfoort van het veld geblazen. De gastheren hadden geen enkele grip meer op de tegenstander en binnen een tijdsbestek van vijf minuten kreeg het dan ook drie doelpunten om de oren. In de 55ste werd een goede combinatie tussen Jelle Schouten en Jesse van ‘t Land doeltreffend door laatstgenoemde afgerond. Een minuut later was het dezelfde van ‘t Land die Jostein Ohm bediende wat de 1-3 betekende. De thuisploeg was het even helemaal kwijt en moest toezien hoe drie minuten later, na een snelle aanval, Jelle Schouten een afgemeten voorzet van Olivier Blaauw beheerst afrondde en zo voor de 1-4 zorgde. Zo stonden binnen het uur de Bussumse 4J’S op het Montfoortse scorebord. De thuisploeg kwam er totaal niet aan te pas en moest lijdzaam toezien hoe het van het kastje naar de muur werd gevoetbald. BFC kon het zich zelfs permitteren om een aantal opgelegde kansen om zeep te helpen. Het goede spel van de tweede helft kreeg in de 90ste minuut nog extra glans, na een uitgekookte steekpass van de debuterende Daniël Schmidt mocht Jostein Ohm voor het slotakkoord zorgen en de eindstand op 1-5 bepalen. Na twee overwinningen op rij komt volgende week Roda’46 op bezoek, de ploeg uit Leusden wist na een gelijkspel in de eerste wedstrijd hun tweede ook met 5-1 te winnen. Het is nog veel te vroeg in het seizoen om te spreken over een “kraker” maar inzet zal voor beide ploegen toch zeker zijn een plek in de top van de ranglijst. Komt dus in grote getallen naar de Meerweg om de BFC 1 selectie aan te moedigen. Aftrap op Sportpark Meerweh is om 14.30 uur.

sv Montfoort 1 - BFC 1 (1-1) 1-5

8” 0-1 Joeri Ebbelaar, 44” 1-1, 55” 1-2 Jesse van ‘t Land, 56” 1-3 Jostein Ohm, 59” 1-4 Jelle Schouten, 90” 1-5 Jostein Ohm

Opstelling BFC: Damian Ranzijn, Wybe Klünnen, Julian van der Lek, Tim Vrakking, Joeri Ebbelaar, Jesse van ‘t Land (Bart Tijnagel), Niels Posthuma (Daniël Schmidt), Jelle Schouten, Lars van Huisstede (Jelle Pels Rijcken), Olivier Blaauw (Cesar Westerink), Jostein Ohm