Loenenseboslaan 2
3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

Het is BFC 1 niet gelukt om in en tegen De Meern de volle buit binnen te halen waardoor het in de strijd om de titel verder achterop is geraakt. De Bussumse formatie had dit geheel aan zichzelf te wijten want het was vooral in de eerste 45 minuten fut- en inspiratieloos. Onder een fraai lentezonnetje wekten een aantal spelers de indruk liever op een terrasje te willen zitten dan een wedstrijdje te voetballen. Het was vanaf het eerste fluitsignaal lamlendigheid troef bij een aantal wat leidde tot een paar kolderieke FC Knudde spelhervattingen. De thuisploeg, die in de strijd tegen degradatie elk punt hard kan gebruiken, had er duidelijk zin in en zocht vanaf minuut één de grens van het toelaatbare op. Het schoffelde er aardig op los waarbij het niet echt uitmaakte of er een bal ergens in de buurt was.   Hoewel ook de thuisploeg aanvankelijk aanvallend geen potten wist te  breken, was de eerste helft dan ook niet echt boeiend te noemen. Toch wist de thuisploeg na een minuut of dertig uit het niets op een 1-0 voorsprong te komen.
Een diepe bal van de Meern werd door doelman Pappot volledig verkeerd ingeschat waardoor hij lelijk mis tastte en het voor de aanvaller van de Meern een koud kunstje was de bal in het lege BFC doel te schuiven. De Bussummers moesten dus op jacht naar de gelijkmaker maar bleken amper in staat om tot een goede aanval te komen. Vlak voor het rustsignaal viel uit het niets de gelijkmaker nadat Tim Vrakking alert reageerde na een scrimmage in de 16 meter van De Meern. Echter ging het hele feest niet door daar de scheidsrechter van dienst als enige vooraf een handsbal had geconstateerd en de loepzuivere goal, zie de foto’s, meende af te moeten keuren. Zo werd met een 1-0 ruststand de kleedkamer opgezocht en moesten er wat harde noten worden gekraakt  om de heren bij de les te krijgen.

De tweede helft was de intentie aan BFC zijde aanzienlijk beter en trok het wat overtuigender richting het doel van de Meern. Er kwamen dan ook al snel wat mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. De thuisploeg moest deze dan ook na een uur incasseren, het was de in het veld gekomen jongeling Felipe Cartigny die Daniël Schmidt bediende die op zijn beurt de bal knap binnen schoot. BFC leek wat meer grip te krijgen op de tegenstander en had in die fase de wedstrijd ook definitief naar zich toe moeten trekken maar ondanks een paar goede mogelijkheden op rij bleek de afronding niet voldoende. Met nog ruim een kwartier op de klok was daar dan de voorsprong voor de Bussummers. Het was Lars van Huisstede die na een goede individuele actie beheerst de doelman kansloos liet en voor de 1-2 zorgde. Echt lang kon men aan Bussumse zijde niet genieten van de voorsprong want amper vijf minuten later was de stand alweer gelijk nadat de bal buiten bereik van doelman Pepijn Pappot knap binnen werd geschoten. In de resterende tijd speelden beide ploegen vol voor de winst wat aan beide zijde nog diverse kansen opleverde. Het waren vooral de beide doelmannen die zich in deze fase wisten te onderscheiden waarbij BFC eenmaal goed wegkwam toen een kopbal op het aluminium van de deklat uiteenspatte. Gescoord werd er niet meer waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een remise. Voor BFC een domper in de strijd om de titel. De ploeg zag concurrenten HSV de Zuidvogels en csv DVVA winnen waardoor het nu zes verliespunten meer heeft dan de koploper. Het voor de winterstop zo ongenaakbaar lijkende BFC heeft vooral daarna teveel punten gemorst en lijkt zich te moeten richten op de nacompetitie. Hoewel de competitie nog lang niet gespeeld is en er zeker nog interessante potjes op het programma staan, is de strijd nog niet gestreden. Dan zal in Bussum echter wel het besef moeten komen dat er elke wedstrijd vanaf minuut één gebikkeld moet worden. Aanstaande zaterdag mag de ploeg dat op eigen veld laten zien tegen Argon. Aftrap 14.45 uur.