Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Argon heeft BFC zich na de wisselvallige uitslagen van de laatste paar weken weer eens van zijn goede kant laten zien. Hoewel de eerste helft nog wat moeizaam verliep aan Bussumse zijde kwam het in de tweede helft pas goed op gang en liet het de Mijdrechtse tegenstander alle hoeken van het veld zien.
De thuisploeg begon zeer voortvarend, Argon mocht de wedstrijd met de aftrap aanvangen en kon dat 35 seconden later opnieuw doen daar de bal al door BFC tegen de touwen was gedeponeerd. Het was Samuel van Huisstede die de bal op het middenveld veroverde en Jostein Ohm met een steekpass bediende. De linkeraanvaller legde op zijn beurt de bal panklaar voor de inkomende Daniel Schmidt die zo BFC al heel snel op voorsprong zette. Na deze snelle openingstreffer had BFC zeker het eerste kwartier nog tweemaal de trekker over moeten halen, maar Lars van Huisstede en Daniel Schmidt zagen hun inzet ternauwernood door de doelman worden gekeerd. Na het overrompelende begin werd het spelpeil aan BFC zijde een stuk minder en leken de gasten wat meer in hun spel te komen. Het kwam echter niet verder dan een paar afstandsschoten die een prooi waren voor doelman Ranzijn of de juiste richting misten en halverwege de eerste helft een afgekeurde goal. BFC stelde hier in die fase bar weinig tegenover, het speelde veel te gehaast,  verzuimde de ruimtes die er waren goed te benutten en bracht zichzelf daardoor onnodig in de problemen. Dat het niet verder kwam dan een 1-0 ruststand had de ploeg dan ook volledig aan zichzelf te wijten. De rustpauze werd vooral gebruikt om de heren weer wat wakker te schudden en te wijzen op de punten die sterk verbeterd konden worden.
De ploeg bleek de wijze woorden van de technische staf zeker ter harte genomen te hebben want het tweede bedrijf was amper twee minuten aan de gang of de marge werd al verdubbeld. Het was Lars van Huisstede die alert reageerde nadat een inzet van BFC van de lijn werd gehaald maar tegen de borst van de Bussumse aanvaller werd geschoten waardoor de bal over de doellijn caramboleerde. De thuisploeg bleek nu los en bespeelde de ruimtes die er waren veel beter dan de eerste helft.Vijf minuten later was het Lars van Huisstede die een ingestudeerde hoekschop mocht nemen, één van de velen die men in Bussum beheerst en Jostein Ohm bediende. De aanvaller knalde van 30 meter de bal snoeihard in de verre hoek, en zorgde zo voor de 3-0. Argon trachtte nog wat terug te doen maar kwam niet verder dan wat speldenprikjes die door de verdediging en doelman Ranzijn vakkundig onschadelijk werden gemaakt. Na ruim een uur spelen was het Julian van der Lek die na een hoekschop hoog boven de rest uit kwam en de bal tegen de touwen kopte en zo de 4-0 op het scorebord zette. Amper twee minuten later leek een vlammend schot van een meter of 25 tegen de touwen te belanden maar de inzet van Jesse van ‘t  Land verdween via de buitenkant van de paal over de achterlijn. De koek bleek echter nog niet op want in minuut 66 was het Lars van Huisstede die op aangeven van Cesar Westerink voor de 5-0 zorgde. Dezelfde Cesar Westerink zag op zijn beurt ook nog een glaszuivere goal worden afgekeurd voor vermeend buitenspel. De mooiste goal van de middag viel twee minuten later, na een zeer fraaie aanval over de rechterkant van het veld was het Samuel van Huisstede die de in het veld gekomen Felipe Cartigny op maat bediende. De speler uit de o23 maakte geen fout en maakte simpel zijn eerste doelpunt in de Bussumse hoofdmacht. Vijf minuten later was het Tim Vrakking die uit een hoekschop met een rake kopbal de zevenklapper van deze middag compleet maakte. Argon trachtte nog de eer te redden, maar de verdediging en doelman Ranzijn waren niet van plan daar aan mee te werken.
In de resterende tijd waren er zeker nog mogelijkheden om de stand richting dubbele cijfers uit te bouwen maar met zo nu en dan kunst en vliegwerk bleef dat de Mijdrechtse formatie bespaard. Na deze driepunter is BFC 1 de komende twee zaterdagen vrij om op 4 mei de competitie op eigen veld te hervatten tegen Batavia ‘90. Een periode waarin geblesseerde spelers weer kunnen trachten van de pijntjes af te komen om fit aan de finalemaand van de competitie te kunnen beginnen. Een maand waarin de prijzen zullen worden verdeeld en BFC alle steun van het trouwe publiek goed kan gebruiken. Aanvang is dan ook weer om 14.45 uur.