Sportlaan 8
2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

Na een van BFC 1 zijde matige wedstrijd heeft het tegen een sterk cvv de Jodan Boys toch de volle winst weten te behalen. Vriend en vijand waren het er na afloop over eens dat het best wel drie gestolen punten waren maar dat deerde geen enkele Bussummer. De middag begon, na een flinke autorit vanuit Bussum, met een tussenstop in Woerden. Hier werd de ploeg bij sc Woerden aller hartelijkst ontvangen en kon men tijdens de bespreking genieten van een uitstekend verzorgde lunch. De wedstrijd werd na deze welkome lunch en bespreking vol vertrouwen tegemoet gezien.
De openingsminuten van het duel tussen de twee koplopers waren zeker voor de Bussummers. Het startte zeer voortvarend en binnen twee minuten had de bal eigenlijk al tegen de touwen moeten liggen maar zowel Olivier Blaauw als Lars van Huisstede kwamen een teenlengte tekort om de bal het laatste zetje te geven.  Vier minuten later was het echter wel raak, na een vlijmscherpe steekpass van Niels Posthuma was het Jostein Ohm die beheerst doeltreffend afrondde en BFC zo al vroeg op voorsprong zette. Waar menigeen verwachtte dat de Bussumse formatie uit deze treffer nog meer zelfvertrouwen zou krijgen, bleek dit een behoorlijke misvatting. Gaandeweg de eerste helft was het vooral de thuisploeg die de bal had en liet zien zeer behoorlijk te kunnen voetballen zonder echter grote uitgespeelde kansen te krijgen. Verdedigend hield BFC ogenschijnlijk simpel stand maar vooral op het middenveld en aanvallend speelde het veel te gehaast en slordig. Hierdoor kwam het maar moeizaam onder de druk van Jodan Boys vandaan en kreeg het zelf ook amper kansen om de voorsprong uit te bouwen. Tot het rustsignaal veranderde er niets in de tussenstand zodat BFC met een kleine voorsprong aan de thee mocht.
In de rust werden nog eens de puntjes op de i gezet en werd er vooral gehamerd om vooral dat te doen waar men goed in is, voetballen. Helaas bleek ook in de tweede helft dat deze woorden niet echt waren doorgedrongen. Ook nu was BFC geen schim van zichzelf en de thuisploeg kreeg de gelegenheid om de ene na de andere aanval op te zetten. De gelijkmaker hing in de lucht en deze viel dan ook in de 55ste minuut toen een afstandsschot van een meter of 20 door doelman Pappot totaal verkeerd werd beoordeeld. Jodan Boys rook na dit kadootje zijn kans en ging op zoek naar nog een treffer. Het had veelvuldig de bal maar de thuisploeg kon maar geen gaatje vinden in de hechte Bussumse defensie. Na ruim een uur spelen mocht bij BFC de jonge Mucahit Bozkurt het veld betreden om de aanval van wat meer impulsen te voorzien. In de omschakeling kwam BFC nu wat meer in de buurt van het doel van de tegenstander, wat na ruim 75 minuten een doelpunt opleverde. Het was de net in het veld gekomen aanvaller die na goed doorzetten vanaf de linkerkant de achterlijn haalde en Olivier Blaauw bediende om de 1-2 binnen te werken. Met nog ruim tien minuten op de klok moest Jodan Boys op jacht naar minimaal een punt. Het nam dan ook alle risico's en vlak voor tijd leken al hun aanvallende inspanningen beloond te worden. Doelman Pepijn Pappot wist echter een secuur gemikte kopbal uit de kruising te ranselen en zo verdere schade te voorkomen. Met hard werken en op karakter wist BFC een tweede tegendoelpunt te voorkomen en vergat het in de slotminuten zelfs de boel definitief in het slot te gooien. Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter klonk de Bussummers dan ook als muziek in de oren. Ondanks het mindere spel konden de drie punten weer meegenomen worden, ditmaal niet door overtuigend spel maar meer door vechtlust en op karakter.

Komende zaterdag staat de bekerwedstrijd bij FC de Bilt op het programma, een tegenstander uitkomend in de 2e klasse die zeker het plan heeft om BFC uit het toernooi te wippen. Komt dus in grote getalen de ploeg weer steunen. De aanvang op sportpark Weltevreden is dan om 14.00 uur.

cvv de Jodan Boys - BFC (0-1) 1-2

6” 0-1 Jostein Ohm

77” 1-2 Olivier Blaauw

Opstelling BFC: Pepijn Pappot, Wybe Klünnen (Joeri Ebbelaar), Tim Vrakking, Julian van der Lek, Leroy Oehlers, Jesse van ‘t Land, Niels Posthuma (Mucahit Bozkurt), Jelle Schouten, Jostein Ohm, Olivier Blaauw, Lars van Huisstede