BFC 1 heeft tegen SDO aan één helft genoeg

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 05

dr. Abraham Kuyperlaan 5
1402SB
BUSSUM
tel. 035-6914185

BFC 1 is ook de derde bekerwedstrijd als overwinnaar van het veld gestapt. In een zeer sportieve "dorpsderby" was de ploeg vooral de eerste helft voetballend een maatje te groot voor hun dorpsgenoten van de Kuil. Al vanaf het eerste fluitsignaal lieten de bewoners van de Meerweg zien dat ze waren gekomen voor de winst. Ondanks dat er voor BFC 1 niets meer op het spel stond, daar men na de twee eerdere overwinningen al was geplaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi, was het niet van plan ook maar iets van kadootjes weg te geven. Het zocht direct de aanval en al binnen twee minuten moest men aan SDO ingrijpen om niet direct een doelpunt om de oren te krijgen. De Kuilbewoners trokken zich vooral terug op eigen helft om te pogen in de omschakeling BFC pijn te doen. In het eerste kwartier wist de thuisploeg enige malen via een lange bal de spitsen te bereiken maar dit leverde niet meer op dan een serie hoekschoppen die weinig opleverde daar doelman Ranzijn heerste in zijn strafschopgebied. Voetballend was BFC duidelijk de bovenliggende partij en de thuisploeg kwam maar mondjesmaat in de buurt van het BFC doel. Na 17 minuten werpte het gevolgde aanvalsplan dan ook zijn vruchten af en kwam BFC verdiend op voorsprong door Jostein Ohm die een slim passje van Niels Posthuma op pikte en de SDO doelman met een strakke schuiver volledig kansloos liet. SDO wist totaal geen grip te krijgen op het aanvalsspel van de gasten en mocht van geluk spreken dat de BFC voorwaartsen niet altijd de juiste keuze maakte waardoor de marge nog beperkt bleef. De thuisploeg kreeg zegge en schrijven na een klein half uur één goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar de bal vloog langs het hoofd van een volledig vrij inkomende SDO-speler. Nog voor de thee wiste BFC de marge te vergroten, het was in de 37ste minuut Jostein Ohm die een pass van Tim Vrakking oppikte, zichzelf knap vrij wist te spelen en moeiteloos de tussenstand verdubbelde. Nog geen vier minuten later stond zelfs de 0-3 op het scorebord ook nu liet Jostein Ohm de verdedigers weer zijn hielen zien en belandde zijn inzet via de paal voor de voeten van Lars van Huisstede die geen moeite had de 0-3 tegen de touwen te schieten. SDO mocht zelfs van geluk spreken dat het voor de rust niet op een nog grotere achterstand kwam te staan want zelfs in de resterende korte tijd wist BFC nog een paar mogelijkheden bij elkaar te voetballen. Het rustsignaal kwam voor de Kuilbewoners zichtbaar op het juiste moment want de ploeg had van de 45 minuten er zeker 35 achter de tegenstander aan gelopen.

Ondanks de waarschuwingen in de rust aan de BFC spelers dat men vooral geconcentreerd moest blijven en moest blijven voetballen kwam het niet echt wakker uit de kleedkamer. SDO trachtte het vanaf de aftrap voor de tweede helft wat gedurfder aan te pakken en ondanks de vele waarschuwingen lag de bal er binnen twee minuten al in. Een goed aangesneden hoekschop van SDO zijde werd bij de eerste paal knap binnen gekopt door de net in het veld gekomen nieuwe SDO spits. BFC was in het tweede bedrijf duidelijk minder op dreef, het ging te veel mee in het opportunistische spel van SDO waardoor het gehele kijkspel vooral aan BFC zijde een stuk minder werd als voor de rust. De thuisploeg pompte elke bal naar voren in de hoop dat deze eens goed zou vallen en de aansluitingstreffer zou opleveren. De defensie van BFC gaf echter geen krimp en echte grote kansen leverde de nieuwe speelstijl van SDO dan ook zeker niet op. BFC liet in de tweede helft nog maar mondjesmaat zijn klasse zien maar ondanks dat kreeg het zeker nog een aantal goede kansen en mogelijkheden waarbij Jostein Ohm zelfs nog een keer een inzet tegen de paal zag belandden. Gescoord werd er echter in het verdere verloop niet meer en na ruim 90 minuten kon de goed leidende scheidsrechter een eind maken aan een sportief verlopen Bussumse derby die zeker verdiend door BFC werd gewonnen. Een goede generale voor de competitie ouverture volgende week, wanneer BFC 1 zijn debuut mag maken in de 1ste klasse en SVL uit Langbroek naar de Meerweg komt. Aanvang is dan ook om 14.30 uur.

SDO 1 - BFC 1 1-3

17” 0-1 Jostein Ohm (assist Niels Posthuma)

37” 0-2 Jostein Ohm

41” 0-3 Lars van Huisstede