Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In een spectaculair half uur heeft BFC 1 afgelopen zaterdag tegenstander EDO(U) van het veld geblazen. Het restant van de eerder  gestaakte ontmoeting werd voor de ploeg uit Utrecht een regelrechte nachtmerrie. Waar het op 12 november BFC nog een uur lang goed partij kon bieden kwam het deze middag geen moment in het stuk voor. Met nog een half uur te spelen werd de wedstrijd bij een 0-0 tussenstand hervat met een hoekschop voor BFC. Hoewel deze nog niets opleverde kreeg het direct daarna een vrije trap. Jostein Ohm wist het ronde kleinood secuur bij de tweede paal te deponeren waar good-old Dico Knevel geheel vrijstaand geen moeite had om het ronde gevaarte binnen te prikken en zo BFC al direct op voorsprong te schieten. Het was nu aan de gasten om met een man minder iets terug proberen te doen. Het trachtte dan ook wel aan te zetten op jacht naar de gelijkmaker maar het kreeg amper de kans om in de buurt van doelman Ranzijn te komen. Ondanks het gemis van een vijftal spelers ten opzichte van de eerdere confrontatie bleek BFC te beschikken over uitstekende vervangers en was het op alle fronten de gasten de baas. De Bussummers wonnen bijna alle persoonlijke duels en eenmaal in balbezit rolde de ene na de ander vlotte aanval over de koude groene kunstgrasmat. Het was dan ook niet zo gek dat in de tiende minuut de stand werd verdubbeld door Saber Charif die op fraaie wijze van afstand de EDO doelman wist te verschalken. Vier minuten later was het wederom Saber Charif die op aangeven van Jostein Ohm de derde goal tegen de touwen schoot. Zo stond BFC halverwege het half uurtje spelen al op een comfortabele voorsprong. De ploeg wist echter niet van ophouden en liet de gasten voetballend alle hoeken van het veld zien. Met nog zes minuten op de klok bediende Jelle Schouten met een sublieme pass Jostein Ohm die beheerst de 4-0 op het scorebord wist te zetten. In de resterende minuten kon BFC het zich zelfs veroorloven om nog een paar goed uitgespeelde kansen te missen. Het slotakkoord was deze middag voor Olivier Blaauw die een steekpass van Jesse van ‘t Land op waarde wist te schatten en oog in oog staand met de doelman deze volledig kansloos liet en de eindstand zo op 5-0 bepaalde.

Door deze overwinning is BFC koploper CSW op één punt genaderd. Na de winterstop staat er op 21 januari direct een kraker en derby op het programma en mag de ploeg in een uitwedstrijd aantreden tegen Victoria.

Maar voor het zover is gaan we eerst genieten van een welverdiende winterstop om daarna vol vertrouwen in de beker en in de competitie te vlammen.

Vanaf deze plek wens ik alle trouwe lezers, supporters en voetbalfanaten fijne kerstdagen en een hele goede jaarwisseling toe.