Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In zijn tweede thuiswedstrijd van de competitie heeft BFC 1 op overtuigende wijze asc Waterwijk puntloos terug naar Almere gestuurd. De thuisploeg had vanaf het eerste fluitsignaal de juiste focus en wist dat gedurende de gehele wedstrijd ook vol te houden. Hierdoor viel er voor de bezoekers geen enkel moment  deze middag enige eer te behalen. De gasten die het afgelopen seizoen, net als BFC, in de halve finale van de nacompetitie werden uitgeschakeld voor promotie naar de eerste klasse waren naar Bussum gekomen met het idee de drie punten binnen te slepen om daarmee de valse start wat het had in de eerste wedstrijd weg te poetsen. Vanaf de aftrap was het echter BFC wat al direct de eerste mogelijkheid had maar Tim Vrakking zag zijn snoeiharde kopbal rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. BFC speelde zeer geconcentreerd en de gasten kregen amper de gelegenheid om in de buurt van doelman Ranzijn te komen. Het was dan ook geen enkele verrassing dat de thuisploeg binnen het kwartier op voorsprong wist te komen. Na wat mistasten in de Almeerder defensie was Lars van Huisstede er als de kippen bij om Saber Charif te bedienen die beheerst de 1-0 binnenschoot. Voor de Almeerders het sein om te trachten wat dichter bij het Bussumse doel te komen. BFC gaf echter amper ruimte weg en waren zowel verdedigend als op het middenveld de bovenliggende partij. Aanvallend kreeg het zeker ook de mogelijkheden om de voorsprong al snel te verdubbelen. In de 25ste minuut wist Saber Charif aan de gehele Almeerder verdediging te ontsnappen en de doelman met een fraaie boogbal te passeren echter werd de goal door de dienstdoende grensrechter aan Almeerder zijde afgevlagd en bleef het dus bij 1-0.  Nog geen minuut later kwam Waterwijk uit het niets op gelijk hoogte. De eerste keer dat de bezoekers in het Bussumse strafschopgebied kwamen schrok het daar ogenschijnlijk zo van dat het spontaan over één van de pas aangebrachte krijtlijnen struikelde. De scheidsrechter had echter geconstateerd dat er een overtreding was begaan door BFC en legde de bal op de stip. Tot grote opluchting van velen wist doelman Ranzijn de slecht ingeschoten 11 metertrap simpel te keren maar omdat de BFC goalie schijnbaar te vroeg de doellijn had verlaten moest de strafschop overnieuw genomen worden. In de herkansing wist men alsnog de bal tegen de touwen te schieten waardoor de gelijkmaker een feit werd. De Bussummers raakte echter niet van hun stuk door dit onfortuin en hadden een minuut later al de pech dat een inzet van Saber Charif op de paal belandde. Tien minuten later kwam daar dan toch de verdiende voorsprong voor BFC. Jostein Ohm liet aan de linkerkant een ieder zijn hielen zien en legde de bal panklaar neer voor de inkomende Jelle Pels Rijcken die met het hoofd voor de nieuwe voorsprong zorgde. Nog geen minuut later had Jostein Ohm zelf de 3-1 op zijn schoen maar ditmaal wist de Almeerder doelman erger te voorkomen. Met de moed der wanhoop trachtte de bezoekers wat terug te doen maar het was totaal niet bij machte om het geconcentreerde en sterk spelende BFC in de problemen te brengen. Op slag van rust werd de marge nog verdubbeld door Niels Posthuma die van twintig meter uithaalde en de doelman daarbij kansloos liet. In de rust was een ieder zeer tevreden over het verloop van de eerste helft en met de tip de goede focus en concentratie vast te houden werd het tweede bedrijf gestart.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           De tweede helft veranderde er amper iets aan het spelbeeld van de eerste 45 minuten. BFC controleerde de wedstrijd volledig en hielden de bezoekers simpelweg bij het eigen doel vandaan. Na ruim een uur was het Lars van Huisstede die, na een fantastische Bussumse aanval voor de 4-1 zorgde. Met deze tussenstand bleek de wedstrijd wel gespeeld. De gasten uit Almere waren geen moment opgewassen tegen het volwassen spel van de thuisploeg. BFC kon na hartelust wisselen en werd daar zeker niet minder van. Het kon zich zelfs veroorloven om nog wat goede mogelijkheden en kansen te laten liggen. In het laatste half uur veranderde er niets meer aan de stand op het scorebord en na ruim negentig minuten mocht de kleedkamer opgezocht worden en konden de drie punten bij de thuisploeg in de kast opgeborgen worden.

Volgende week mag BFC trachten de goede lijn van deze middag door te trekken wanneer het moet aantreden in en tegen Maarssen. Op voorhand een "kraker" tussen twee ploegen die de ambitie hebben mee te doen in de top van de 2de klasse, Aftrap in Maarssen is om 14.30 uur.