Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

BFC 1 is op de paaszaterdag geen moment in de problemen geweest en heeft na de simpele overwinning op Maarssen de koppositie, weliswaar met één wedstrijd meer gespeeld dan de concurrent, in handen. De inhaalwedstrijd op het eigen sportpark was zeker verdiend want BFC was duidelijk de meerdere dan zijn kwakkelende opponent. Hoewel de gasten uit Maarssen de eerste echte grote kans van de wedstrijd mochten noteren, kwam het verder maar mondjesmaat in het stuk voor. Het was vooral de thuisploeg die de aanval zocht en de kansen creëerde. Het was dan ook niet zo heel vreemd dat het al in de achtste minuut op voorsprong kwam door Saber Charif die een slimme assist van Olivier Blaauw op juiste waarde inschatte en beheerst afrondde. Heel lang kon BFC echter niet genieten van de voorsprong want amper vijf minuten later kwamen de gasten alweer op gelijke hoogte. Het had hier wel de hulp bij nodig van BFC want het was de onfortuinlijke Jelle Schouten die dacht met een sliding redding te brengen maar de bal tot zijn grote schrik over de eigen doellijn werkte. De thuisploeg raakte door deze tegenslag niet echt van slag en geduldig ging het op jacht naar een nieuwe voorsprong die tien minuten later kon worden bewerkstelligd. Het was Lars van Huisstede die een inzet via een been van een tegenstander in het doel zag belandden. De gasten uit Maarssen hadden aanvallend niet heel veel in te brengen en mochten van geluk spreken dat hun doelman met een aantal reddingen een grotere voorsprong wist te voorkomen. Na ruim een half uur leek Jostein Ohm met een geplaatst afstandsschot voor de 3-1 te zorgen, echter belandde het ronde kleinood met een zwierige boog tegen de onderkant van de dwarsligger. Men schrok zo van de kans die hieruit ontstond dat deze voor een leeg doel vakkundig om zeep werd geholpen. Zo hield BFC de tegenstander nog even in leven en leek Maarssen na een gevaarlijke hoekschop nog op gelijke hoogte te komen. Gelukkig voor BFC wist Koen Beuker de inzet met een uiterste strekking van de nek de bal nipt onder de kruising vandaan te koppen. Vijf minuten voor de thee was het Olivier Blaauw die de marge alsnog verdubbelde door de doelman van Maarssen met een perfecte schuiver kansloos te laten.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, BFC kreeg legio mogelijkheden waar het te slordig mee om ging en Maarssen kwam niet verder dan wat kleine speldenprikjes. Uit één van die zeldzame momenten kreeg het, na een fantastische fopduik (die op de Olympische Spelen bij het onderdeel vloer zeker een medaille zou opleveren), een strafschop die zonder problemen werd binnen geschoten. BFC moest nog even het gaspedaal indrukken wat al binnen vijf minuten resulteerde in het tweede doelpunt van Saber Charif die beheerst afrondde na een sublieme assist van Jostein Ohm. Met de 4-2 voorsprong zat BFC op rozen en had het nog maar weinig te duchten van de tegenstander. Het kon zich zelfs permitteren om een aantal open kansen onbenut te laten. Nadat in de 70ste minuut Maarssen met een man minder kwam te staan bloede de wedstrijd een beetje dood en was het wachten op het eindsignaal. Vijf minuten voor tijd was het Jostein Ohm die na een knappe individuele actie de eindstand op 5-2 bepaalde. Een knappe overwinning die met vooral gedisciplineerd en geduldig spel werd binnen gehaald.

Na deze overwinning staan er nog vijf finales op het programma te beginnen komende zaterdag 15 april tegen, op dit moment, de grootste concurrent nummer 2 CSW. Op voorhand weet men al dat het een zware kluif zal worden waarbij de steun van alle BFC-ers hard nodig zal zijn. Kom dus komende zaterdag in grote getallen naar de Meerweg om de ploeg naar een positief resultaat aan te moedigen. Aftrap is om 14.30 uur.