Broekdijk Oost 30
3621LN
BREUKELEN UT
tel. 0346-262856

In de kraker tegen FC Breukelen heeft BFC 1 zeer onnodig puntverlies geleden. In de normaal zo makkelijk scorende ploeg waren de aanvallers geen schim van wat we normaal gesproken van ze gewend zijn. Het trio voorhoedespelers verzanden te vaak in circus sarrasani bewegingen en misplaatste hoogstandjes en hadden totaal geen oog voor elkaar. BFC was vooral de eerste helft de bovenliggende partij en deed zichzelf flink tekort door in de eerste 20 minuten al minimaal drie opgelegde kansen om zeep te helpen. Mogelijkheden waarvan er zeker twee tegen het net hadden moeten belanden. De Bussummers controleerde zeker het eerste half uur de wedstrijd en de achterste vier hielden onder leiding van routinier Julian van der Lek simpel stand en gaven geen kans weg. Na het sterke eerste half uur van BFC leek de thuisploeg wat meer grip op het Bussumse spel te krijgen maar moesten toch toezien hoe de gasten de beste mogelijkheden kregen om de score te openen echter werden er te vaak de verkeerde keuzes gemaakt en strandde er een aanval in schoonheid. Het was dan ook niet geheel onlogisch dat de rust werd bereikt met dezelfde stand als waar de wedstrijd mee begon.

De tweede helft had BFC het een stuk lastiger en was er duidelijk minder controle op de wedstrijd als de eerste helft. Niet dat het veel kansen weggaf maar het creëerde ook zelf bitter weinig. Dit had vooral te maken met de keuzes die de voorwaartsen maakte. Het aanvalstrio zat het tweede bedrijf zeker niet goed in de wedstrijd en maakte te vaak verkeerde keuzes waardoor er te veel balverlies werd geleden en de druk niet meer zoals in het eerste half uur op de tegenstander kon worden gehouden. Halverwege de tweede helft was misschien wel het enige verdedigende slippertje aan Bussumse zijde de inleiding voor een zeer fraaie tegengoal van FC Breukelen. Na een te ver van de voet springende aanname kwam de handige rechterspits van de thuisploeg in balbezit. Deze wist zich met een fraaie actie vrij te spelen en met een fraaie krul de bal in de bovenhoek te deponeren. BFC had nu nog ruim 20 minuten de tijd om de opgelopen schade te repareren de mouwen werden dan ook nog eens extra opgestroopt maar helaas was dat zeker niet bij iedereen het geval. Met Dico Knevel en de debuterende jongeling Muca Bozkurt in de ploeg werd er gestreden voor elke meter om er alsnog een goed resultaat uit te slepen. BFC verdiende zeker meer maar kreeg het aanvallend niet meer voor elkaar tot grote daden te komen. De grootste mogelijkheid was er voor de verdienstelijk spelende ingevallen jongeling Muca Bozkurt maar helaas was zijn been net iets te kort om een voorzet nog de juiste richting naar het doel te geven. Het bleef zo tot het eindsignaal 1-0 voor de thuisploeg en een fikse domper voor de Bussumse formatie die hierdoor verzuimde de koppositie in de tweede klasse B over te nemen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen sc Buitenboys op het programma, daar zal vooral het aanvallende gedeelte van de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen willen de Bussummers mee blijven strijden om de bovenste plaatsen.