Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Op een goed gevuld sportpark Meerweg heeft BFC 1 het kampioenschap behaald in de 2de klasse B. Het liet zelf geen spaan heel van tegenstander Benschop en directe concurrent CSW moest zijn meerdere erkennen in de goede buur van de Bussummers, het Hilversumse Victoria, waardoor BFC niet meer in te halen is in de resterende twee wedstrijden. Voorafgaand aan het duel waren de belangen duidelijk want beide ploegen hadden alleen baat bij een overwinning. BFC voor het eventueel behalen van de titel en de gasten uit Benschop om nog een kleine kans te behouden niet rechtstreeks te degraderen. Vanaf het eerste fluitsignaal, van de jonge goed leidende scheidsrechter Huizinga, werd al snel duidelijk dat de gasten vooral gekomen waren om zo lang mogelijk de nul op het scorebord te houden en BFC via de omschakeling proberen te verrassen. De thuisploeg zette de gasten echter al vanaf minuut één onder druk op jacht naar een snelle openingstreffer. Deze kwam er dan ook maar werd niet gescoord door BFC zelf. Het was in de negende minuut een speler van Benschop die een voorzet van Jostein Ohm in eigen doel gleed. De gasten kregen amper de kans om deze tegenslag te verwerken en het moest toezien hoe BFC nog een aantal mogelijkheden kreeg om de voorsprong al snel te verdubbelen. Het duurde echter tot halverwege de tweede helft eer de 2-0 op het scorebord kon worden genoteerd. Het was Niels Posthuma die na balverlies van de tegenstander op het middenveld de doelman met een fraaie boogbal van zeker 35 meter wist te verschalken. Zo lag Benschop al snel op de rug ondanks de goede bedoelingen die het zeker had, het kwam echter amper in de buurt van doelman Ranzijn. Tien minuten later leek de wedstrijd al in de tas toen Koen Beuker een fijn aangesneden vrije trap van Jostein Ohm tegen de touwen kopte. Zo leek de wedstrijd al snel gespeeld, zeker nadat Jostein Ohm na een slimme steekpass van Niels Posthuma BFC nog voor de rust naar een 4-0 voorsprong schoot. Tijdens de rust was het inmiddels langs de lijn al duidelijk dat de tussenstand op het veld in Wilnis voor BFC niet ongunstig was maar zoals het oude spaans spreekwoord, la pelota es redonda y a veces puede rodar de forma extrana, zegt moest er nog zeker een helft geconcentreerd gevoetbald worden. Bij het begin van het tweede bedrijf trachtte Benschop er nog wat van te maken en het kreeg dan ook zowaar de eerste mogelijkheid om iets terug te doen maar het net wist men niet te vinden. BFC pikte de draad weer op en op aangeven van Jostein Ohm was het Lars van Huisstede die voor 5-0 zorgde. Nog geen drie minuten later werd het half dozijn doelpunten gehaald na een fantastische aanval waarbij de gehele verdediging  van de gasten uit elkaar werd gevoetbald. Benschop werd bij vlagen van het kastje naar de muur gespeeld en de toeschouwers kregen zo een wervelende voetbalshow voorgeschoteld waarin BFC duidelijk liet zien waarom het de verdiende kampioen ging worden. Met nog een kwartier op de klok stond Jostein Ohm aan de basis van doelpunt nummer zeven die door Lars van Huisstede werd afgerond. Inmiddels stond het in Wilnis nog steeds 0-2 waardoor de spanning inmiddels meer op de gebeurtenissen in Wilnis lag dan op de eigen Meerweg. Zeven minuten voor tijd was het Jostein Ohm die een dieptepass van Joeri Ebbelaar op de juiste waarde inschatte en de doelman voor de achtste keer deze middag kansloos liet. BFC verzuimde in de resterende tijd uit te lopen naar dubbele cijfers en vond acht goals schijnbaar wel genoeg. Na het laatste fluitsignaal was het nog even spannend daar er in Wilnis nog gevoetbald werd. Al snel bleek dat goede buur Victoria de ploeg uit Wilnis met 0-2 over de knie had gelegd waardoor BFC 1 zich kampioen mocht noemen van de tweede klasse B. Na de huldiging en het uitreiken van de medailles door de KNVB brak er bij spelers en supporters een groot feest los waarvan velen nog een aantal dagen bij zullen moeten komen om er de komende wedstrijd weer te staan voor de wedstrijd in Vleuten tegen PVCV.