Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

BFC 1 heeft zich in de uitwedstrijd tegen CSW zeker niet van zijn beste kant laten zien. Sterker nog de normaal gesproken zo solide en degelijke ploeg had in Wilnis last van een totale offday en liep dik verdiend tegen zijn eerste nederlaag van deze voetbaljaargang aan. De gastheren waren vanaf de aftrap direct scherp en kreeg al in de allereerste minuut de kans om de score te openen. BFC werd niet wakker geschud door deze eerste mogelijkheid, het had moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen en vergaten ook nog eens de persoonlijke duels aan te gaan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat CSW al in de eerste twintig minuten vier opgelegde kansen kreeg maar BFC in leven liet door deze allen om zeep te helpen. In de 25ste minuut was het dan toch raak en wederom was dom balverlies op het middenveld de inleiding voor de tegentreffer waarbij men ook verdedigend vergat resoluut in te grijpen. BFC was amper op de helft van de tegenstander te vinden en moest op alle fronten zijn meerdere erkennen in de thuisploeg. Zegge en schrijve één keer kreeg de Bussumse koploper de kans om de stand gelijk te trekken maar Jostein Ohm zag zijn inzet op de voeten van de doelman uiteen spatten. Op slag van rust werd de tussenstand door CSW verdubbeld toen de bal na een voorzet via de voet van een BFC verdediger over de doellijn verdween.
Met een 2-0 achterstand moest men in de rust de thee gaan nuttigen. Na het kraken van wat harde noten en met de intentie het de tweede helft wat energieker aan te pakken werd het veld voor het tweede bedrijf met optimisme betreden. Langs de lijn ging men er eens goed voor zitten want de verwachting was dat er een ander BFC tussen de lijnen zou staan. Helaas kwam daar totaal niets van terecht. CSW bleef de beste ploeg, had ondanks de kou de mouwen flink opgestroopt en stapelde kans op kans. BFC had het geluk dat het vizier bij de thuisploeg niet op scherp stond want anders had het al binnen een uur op een veel grotere achterstand gestaan. Waar de Bussummers in de eerste helft nog tot één kans kwamen wist het in de tweede helft helemaal geen kans meer te creëren. In de 70ste minuut kwam CSW nog met behulp van een BFC verdediger op een 3-0 voorsprong en gooide zo de wedstrijd in het slot. Na negentig minuten was men aan Bussumse zijde blij dat het laatste fluitsignaal klonk en de schade niet nog hoger was opgelopen. Met de staart tussen de benen werd de kleedkamer opgezocht waar men constateerde dat de thuisploeg een dikverdiende overwinning had behaald. Door het verlies van de gehele top was CSW de grote winnaar van de middag en bezet het nu de tweede plaats achter koploper BFC. De Bussumse formatie mag zich komende dinsdag in een bekerwedstrijd op de Toekomst proberen te revancheren voor deze kansloze nederlaag. Dan wacht Ajax uit, altijd lastig.