Componistenlaan 1
3451SX
VLEUTEN
tel. 030-6661230

De hoofdmacht van BFC heeft zaterdag goede zaken gedaan door in Vleuten al snel af te rekenen met DESTO. De ploeg had binnen 25 minuten al een 0-3 voorsprong op zak en kwam verder ook nauwelijks in de problemen. De Bussumse formatie, die het deze middag moesten doen zonder doelman Damian Ranzijn en ook Jelle Schouten en Leroy Oehlers moesten missen, waren vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Vanaf de aftrap was al snel duidelijk dat de thuisploeg een zeer afwachtende speelstijl wilde hanteren om zo lang mogelijk de nul op het scorebord te houden. Dit lukte echter voor geen meter want het kreeg binnen vijf minuten al zo'n vijf hoekschoppen tegen te verwerken die ook enkele malen gevaar opleverde. Het was dan ook niet zo gek dat in de zesde minuut BFC op voorsprong kwam. Een strak genomen hoekschop van Jostein Ohm belandde bij de geheel vrijstaande Julian van der Lek, de meegekomen centrale verdediger wist met een geplaatst schot de DESTO doelman kansloos te laten en zo BFC al snel op voorsprong te schieten. De Bussumse aanvalsgolf bleef doorgaan wat in de 19de minuut de 0-2 opleverde. Het was de net in het veld gekomen Dico Knevel, die al vroeg Niels Posthuma noodgedwongen moest vervangen, die aan de basis stond van een prachtige BFC aanval en Saber Charif Charif wegstuurde. De jonge aanvaller behield het overzicht en stelde Jostein Ohm in staat de tussenstand te verdubbelen. Amper drie minuten later was het Wybe Klunnen die de bal wist te veroveren en Jostein Ohm bediende om de 0-3 binnen te schieten. Helaas raakte de rappe aanvaller daarbij dusdanig geblesseerd dat ook hij zich moest laten vervangen. Na deze snelle ruime voorsprong liet BFC iets de teugels vieren maar ondanks dat bleef het de kansen aan elkaar rijgen. DESTO begon steeds vaker de botte bijl te hanteren om te trachten via de fysiek het tij nog te doen keren. Vijf minuten voor de rust kreeg het, na wat erg enthousiast verdedigen van Wiebe Klunnen, de gelegenheid om vanaf elf meter de marge nog voor de rust te verkleinen. De toegekende elfmetertrap werd echter door doelman Desmond Ording met een katachtige snoekduik gekeerd. BFC wist ondanks de vele mogelijkheden het net ook niet meer te vinden waardoor er niets veranderde aan de snel verkregen 0-3 voorsprong.
In de verplichte pauze was men het er snel over eens dat er werd verwacht dat de thuisploeg uit een ander vaatje zou gaan tappen en het vooral zaak was het koppie erbij te houden en geen onnodige acties te maken waarbij men weleens tegen een blessure aan konden gaan lopen.
De tweede helft trachtte DESTO dan ook vooral met het hanteren van de lange bal BFC pijn te doen maar het was amper in staat om in de buurt van Desmond Ording te komen en de enkele keren dat het de Bussumse doelman in het zicht kreeg stond deze met de verdediging op de juiste plaats om de enkele aanvallen onschadelijk te maken. Daar de thuisploeg veelal de grens van het toelaatbare op zocht en er meerdere malen nogal eens overheen ging wist het zo wel het Bussumse aanvalsspel te ontregelen. Er werden nog wel kansen gecreëerd maar het vizier stond duidelijk minder scherp dan in de eerste 25 minuten.
Na 93 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en konden er voor de vijfde maal op rij drie punten bijgeschreven worden. Na afloop bleek mede koploper Victoria aangelopen te zijn tegen een nederlaag waardoor BFC nu alleen aan de leiding gaat in deze nog jonge competitie. Komende zaterdag staat op eigen veld de topper tegen EDO (U) op het programma. De tegenstander uit Utrecht staat met een wedstrijd minder gespeeld 6 punten achter op BFC en zal er dus alles aan willen gaan doen om in het spoor te blijven. Aftrap op sportpark Meerweg is dan zoals gebruikelijk om 14.30 uur.