Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In de halve eindstrijd voor promotie naar de 1ste klasse heeft BFC 1 zichzelf niet weten te plaatsen voor de finale. Tegen eersteklasser AFC waren de Bussummers vooral de eerste 45 minuten zichzelf niet en toonde het teveel ontzag voor de grootmacht uit Amsterdam. Op het goed gevulde sportpark Meerweg was het vanaf de eerste minuut AFC wat de bal had maar in de openingsfase niet verder kwam dan twee vrije trappen op een gevaarlijke plek net buiten de 16 meter. Beide keren bleek de muur van BFC een sta in de weg zodat een snelle achterstand voorkomen kon worden. Het duurde zeker een kwartier eer de thuisploeg enkele keren onder de druk van AFC uit wist te voetballen maar uit deze weinige aanvallen werden er amper grote kansen gecreëerd. AFC had duidelijk het meeste balbezit maar ook aan hun zijde bleven grote kansen uit. Waar de thuisploeg het verdedigend goed voor elkaar leek te hebben miste het vooral in aanvallend opzicht het gif om het de Amsterdamse defensie echt lastig te maken. Zo leek het eerste bedrijf afgesloten te worden met een zelfde tussenstand als dat het begon. Voor BFC bleek de eerste helft echter net even een minuut of drie te lang te duren. Op slag van rust wisten de Amsterdammers tot tweemaal toe met een dieptepass, waar BFC verdedigend niet goed op anticipeerde, de voorwaartsen te bereiken. Zo werd er binnen de laatste drie minuten op identieke wijze tweemaal gescoord en konden de gasten op de valreep met een 0-2 voorsprong de eerste helft af sluiten.

De rust werd aan BFC zijde vooral gebruikt om de boel nog eens op te peppen met het advies vooral minder ontzag te hebben voor de eersteklasser. Met "oude rot" Dico Knevel in de ploeg voor de jonge Lars van Huisstede werd in de tweede helft de achtervolging ingezet.
Vanaf minuut één was het nu BFC wat de aanval zocht en het kreeg al direct in de eerste vijf minuten een tweetal goede kansen. De thuisploeg had nu duidelijk alle schroom van zich afgeworpen en knokte zich terug in de wedstrijd. Het had ook zeker mogelijkheden voldoende maar telkens was er wel een Amsterdams lichaamsdeel wat in de weg lag of stond. Na de extra drinkpauze halverwege de tweede helft leek het doek al definitief te vallen voor de Bussummers toen de bal na een vermeende handsbal op de Bussumse strafschopstip belandde. Het buitenkansje van elf meter werd door AFC echter ruim over het Bussumse doel geschoten waardoor er voor BFC nog steeds voldoende tijd leek om het tij te doen keren. Met nog een aantal verse krachten binnen de lijnen werd AFC nog eens extra de duimschroeven aangedraaid op jacht naar een minimaal verdiende aansluitingstreffer. De gasten kwamen amper nog op de helft van BFC en bleken een meester in het "doodmaken" van de wedstrijd. Ondanks dat toonde BFC karakter en bleef het strijden om alsnog een goed resultaat te halen. Het zat echter niet mee want in het overvolle strafschopgebied van de Amsterdammers kwam het altijd wel een been of hoofd tegen en wanneer de bal dan wel richting doellijn leek te gaan stond er nog een uitstekende doelman tussen de palen. Ondanks alle goede wil en getoonde vechtlust veranderde er niets aan de eerder bereikte ruststand zodat na negentig minuten BFC, teleurgesteld maar onder luid applaus van de supporters, voor de laatste keer dit seizoen de kleedkamer kon opzoeken.