Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In de eerste ronde van de nacompetitie heeft BFC 1 afgerekend met Jong Holland uit Alkmaar. In een uitermate sportieve wedstrijd onder leiding van de uitstekende scheidsrechter J. Knetsch en assistenten was de Bussumse formatie te sterk voor de Alkmaarders.
Onder het genot van een prettig zonnetje en op een met vele toeschouwers gevuld sportpark Meerweg startte BFC zeer voortvarend aan het eerste nacompetitieduel. Bij de eerste de beste aanval was het al direct raak maar tot ontzetting van vele aanwezigen werd de goal wegens buitenspel geannuleerd. Twee minuten later was het echter alweer raak en wist Saber Charif na een vlotte Bussumse aanval de Alkmaarder doelman met een bekeken schot in de uiterste hoek kansloos te laten. Zo had de thuisploeg al binnen vijf minuten de gewenste snelle voorsprong te pakken. BFC was in de eerste fase van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij en had zeker in het eerste kwartier de tweede tegen de touwen moeten schieten maar zoals zo vaak dit seizoen werden er zeker een tweetal 100% mogelijkheden gemist. Na de sterke start van BFC wist Jong Holland er zo nu en dan gevaarlijk uit te komen wat in de 19de minuut resulteerde in de gelijkmaker. Na een afgeslagen hoekschop belandde de bal voor de voeten van een Jong Holland speler die op zijn beurt met een daverende knal de kansloze doelman Ranzijn wist te passeren. BFC was na deze tegentreffer duidelijk van slag, het had wel  het meeste balbezit maar speelde vooral risicoloos de bal rond. Veel kansen vielen er dan ook niet te noteren. Waar een ieder zich opmaakte voor een gelijke ruststand kwam de thuisplog in de 45ste minuut alsnog op voorsprong. Het was Jostein Ohm die een bal in de diepte op de juiste waarde wist in te schatten en met een enorme boogbal de uit zijn doel komende doelman verschalkte. De vele aanwezigen die dachten dat de bal ergens in de buurt van het scoutingterrein zou komen zagen de bal zo'n dusdanige landing maken dat deze net onder de dwarsligger in het verlaten doel belandde. Zo werd de rust alsnog bereikt met een 2-1 voorsprong.
Het tweede bedrijf was amper een minuut aan de gang en de eerste levensgrote kans op de 3-1 kon al worden bijgeschreven.  De net in het veld gekomen jongeling Lars van Huisstede kwam echter een haardikte tekort om de bal bij de tweede paal binnen te knikken. BFC kwam aanvallend weer beter in de wedstrijd en het was dan ook niet verwonderlijk dat Saber Charif binnen het uur voor de tweede keer deze middag de doelman wist te passeren en daarmee voor de 3-1 zorgde. Amper vijf minuten later was er een glansrol voor doelman Damian Ranzijn die met een fenomenale reflex een tegendoelpunt wist te voorkomen waardoor de marge op twee bleef staan. Jong Holland schakelde over naar een opportunistische speelstijl om zo te proberen de opgelopen achterstand goed te maken. Er kwamen zeker wat mogelijkheden maar de Bussumse verdedigers en doelman Ranzijn bleken niet meer te passeren  De echte grote kansen waren voor BFC maar daar ontbrak het nog weleens aan een goede laatste pass of nauwkeurigheid in de afronding. Met het verstrijken van de tijd ebde het geloof bij Jong Holland weg op een goed resultaat en na ruim 90 minuten was de verdiende overwinning en plaatsing voor  de tweede ronde van deze nacompetitie een feit.

Aanstaande dinsdag 14 juni speelt BFC in de tweede ronde op sportpark Meerweg tegen het Amsterdamse AFC. Om de finale te halen zal er dus gewonnen moeten worden tegen deze gerenommeerde 1ste klasser die vecht tegen degradatie.
De aftrap voor het affiche BFC - AFC is dan om 20.00 uur.