Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar heeft BFC 1 in de strijd om de bovenste plaats goede zaken gedaan door streekgenoot sv Loosdrecht puntloos huiswaarts te sturen. De Bussumse hoofdmacht was ondanks het gemis van enkele “vaste” krachten op vele voetbal fronten duidelijk beter dan de bezoekers. Vooraf moest er in de basiself vooral in defensief opzicht wat geschoven worden en voorin mocht de jonge debutant Saber Charif uit de o23 vanaf het beginsignaal zijn kunsten vertonen.
Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Beekman was het de thuisploeg die de aanval zocht en was het al snel duidelijk dat de gasten vooral naar Bussum waren gekomen om BFC tegen te houden.
Dit lukte echter niet lang want al in minuut zeven was het debutant Saber Charif die een fijn aangesneden hoekschop van Dico Knevel met het hoofd tegen de touwen wist te werken. Drie minuten later leek de doorgebroken Jostein Ohm zelfs de 2-0 op de schoen te hebben maar helaas was zijn lob net niet secuur genoeg om de Loosdrechtse doelman te verschalken. BFC bleef vooral de eerste 25 minuten de bovenliggende partij en had zeker genoeg mogelijkheden om in die fase van de wedstrijd de voorsprong minimaal te verdubbelen. Na een klein half uur had de thuisploeg het geluk aan zijn zijde toen het na een scrimmage in de eigen 16 meter de bal via de onderkant van de lat weer terug het veld in zag komen. De gasten die toch op zoek moesten naar de gelijkmaker kwamen er voetballend niet doorheen en wisten alleen met het hanteren van de lange bal en bij spelhervattingen sporadisch gevaarlijk te worden. De thuisploeg gaf echter defensief geen krimp waardoor het met een minimale voorsprong de thee kon gaan nuttigen.
Het tweede bedrijf gaf hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier van de eerste helft. Op zoek naar de gelijkmaker was het Loosdrecht die met lange halen naar voren BFC onder druk probeerde te zetten zonder ook maar echt gevaarlijk te worden. De Bussummers wisten aanvallend echter niet het niveau te halen van het eerste half uur maar was in de duels onverzettelijk en gaf amper een kans weg. De enige kans die de gasten kreeg was uit een vrije trap die door doelman Ranzijn op knappe wijze uit het doel werd gehouden. De rebound die hierop volgde werd echter op jammerlijke wijze richting de tennisbanen geschoten. BFC bleef verder verdedigend knap overeind, het creëerde zelf in de tweede ook niet echt uitgespeelde kansen maar het kwam ook minimaal in de problemen. In de slotfase wist BFC nog uit te lopen naar een ruime overwinning. In de 85ste minuut was daar Jostein Ohm die na een afgeslagen aanval van de gasten in balbezit kwam en op Ohmse wijze de marge verdubbelde. Nog geen drie minuten later stond Koen Beuker op de juiste plek om een voorzet van Cesar Westerink op de juiste waarde in te schatten en met het hoofd de 3-0 eindstand op het scorebord te zetten. Na 93 minuten vond scheidsrechter Beekman het genoeg en kon BFC weer drie verdiende punten aan het totaal toevoegen waardoor het ook na 11 wedstrijden nog de ranglijst aanvoert. Volgende week staat er wederom een streekderby op het programma dan is het Hilversumse Victoria de tegenstander en zal BFC minimaal weer dezelfde inzet, passie en beleving moeten tonen om tot een goed resultaat te komen.