't Jagerspaadje 26
1231KJ
LOOSDRECHT
tel. 00-00000000

De streekderby tussen Victoria en BFC is door een “dubieuze” rode kaart al snel de nek omgedraaid. Onder een stralend zonnetje ging het publiek op sportpark ‘t Jagerspaadje er vanaf minuut één eens goed voor zitten. Voor beide ploegen was het voorafgaand duidelijk wat er op het spel stond.
De thuisploeg zou gebaat zijn bij een overwinning om mee te blijven doen in de tweede periode en om wat omhoog te kruipen op de ranglijst en voor de gasten zou een overwinning welkom zijn om de koppositie in de tweede klasse te behouden. Zo leken alle ingrediënten aanwezig voor een leuke voetbalmiddag.
Vanaf het eerste fluitsignaal was al snel duidelijk dat beide ploegen zich niet wenste te verstoppen en was het voor de toeschouwers een boeiend schouwspel. De Victorianen leken wat meer gif in hun spel te leggen en wisten BFC redelijk van het doel te houden. Na een minuut of twintig was de eerste echte mogelijkheid om tot scoren te komen voor de thuisploeg maar de inzet miste de juiste richting. Net op het moment dat BFC wat meer grip op de tegenstander leek te krijgen liep het tegen een rode kaart aan. Het was Julian van der Lek die met een sliding een tegenaanval van de thuisploeg onschadelijk maakte. Hierbij raakte hij eerst de bal en nam daarbij ook de Hilversumse aanvaller mee. De leidsman van dienst bestrafte deze charge met een directe rode kaart waardoor de Bussummers met een man minder kwamen te staan. Vriend als vijand die dicht op de vermeende charge stonden vonden dit nogal een zware straf. In de resterende tijd van de eerste helft lukte het BFC ondanks de ontstane numerieke minderheid de nul te houden en het rustsignaal te bereiken. De rust werd door de technische staf vooral gebruikt om het overgebleven tiental tactische tips te geven hoe het in de tweede helft aan te pakken.

Het tweede bedrijf was het Victoria wat de bal had en de aanval zocht en voor BFC zat er niets anders op dan vanuit de verdedigende stellingen te loeren op de counter. Zo lukte het Jostein Ohm bijna om van een meter of dertig de doelman te verrassen met een fraaie boogbal welke ternauwernood tot een hoekschop kon worden verwerkt.  In de 60ste minuut kwam BFC vanuit het niets op voorsprong. Na een van de spaarzame Bussumse aanvallen werd een afgeslagen bal vanaf een meter of twintig door Jurriën Blaauw onhoudbaar tegen de touwen geschoten. Victoria moest nu op zoek naar de gelijkmaker maar kwam amper tot uitgespeelde kansen. Het sterke BFC collectief streed voor elke meter en gaf geen krimp. Tien minuten voor tijd wist de thuisploeg echter toch een gaatje te vinden en op gelijke hoogte te komen. BFC creëerde niet veel maar leek vijf minuten voor tijd nog richting de winst te counteren. Het speelde de vlijmscherpe counter, waarbij het met vijf tegen drie man richting het Victoriaanse doel toog, te gehaast uit waardoor de stand op 1-1 bleef steken. Ook Victoria wist het net niet meer te vinden zodat de 1-1 ook na het laatste fluitsignaal nog op het scorebord stond. Voor BFC, in de omstandigheden van deze middag, een prima resultaat.
Daar de nummer twee van de ranglijst, de Meern, deze middag ook niet verder kwam dan een remise staat BFC 1 nog steeds op plek ééń. Het zag echter wel Maarssen twee punten inlopen. Aanstaande zaterdag, 12 maart, staat op eigen veld de kraker tegen de Meern op het programma. De ploeg kan dan alle steun en aanmoediging goed gebruiken. Dus kom in grote getale naar sportpark Meerweg om de ploeg aan te moedigen. Aftrap is om 14.30 uur.