Dick Hilleniuspad 2
1087BZ
AMSTERDAM
tel. 020-8208044

Vandaag was het dan zover, de laatste competitiewedstrijd. En niet zomaar eentje! Bij gelijkspel of winst is het kampioenschap een feit! Ongeslagen de hoofdklasse trotseren, wat zou het mooi zijn!
Gezond gespannen komen de meiden aan bij AFC IJburg. In de kleedkamer wordt de spanning ontzenuwd door een ademhalings-en visualisatie oefening.
Gedreven als altijd gaan de meiden het veld op voor de warming up.
Om 12 uur is het zover; we zijn los! In het begin is het nog een beetje zoeken, maar al snel weten de meiden elkaar te vinden, houden het tempo hoog en spelen aanvallend. Al weet IJburg het ze bij tijd en wijle wel lastig te maken.
Vlak voor de rust wordt door Puck overtuigend gescoord. 1-0, wat voelt dat lekker!
In de rust wordt de tactiek voor de 2de helft besproken, blijf rustig, gefocussed en speel scherp aan de bal. Meiden jullie kunnen het!
En zo bleek in de tweede helft. De spanning was om te snijden, ook langs de lijn, totdat Indy het team op 2-0 wist te brengen! En nu vasthouden!
IJburg speelde sterk het slot van de wedstrijd en wist door een vrije trap nog te scoren, 2-1. Zenuwachtig werd er naar de klok gekeken, tot de scheidsrechter het eindsignaal gaf.
Wat een ontlading, wat een feest voor deze toppers! En niet te vergeten, wat een kado voor André als trainer/coach.
Na 16 jaren inzet voor de club en met name meidenvoetbal, was dit zijn allerlaatste competitiewedstrijd. Hij had het zich niet mooier voor kunnen stellen.
Alles kwam samen, emoties in alle vormen, om uiteindelijk de flessen te ontkurken en feest te vieren.
Wat was het een geweldig seizoen, een geweldig jaar voor dit geweldige team! We kunnen nog lang nagenieten!k