Radioweg 86
1098NJ
AMSTERDAM
tel. 020-6926188

Op zaterdagochtend is het om 8:15, in alle vroegte een drukte van jewelste op de parkeerplaats bij WV-HEDW in Amsterdam. De warming-up krijgt een extra dimensie: twee hondjes vinden het erg leuk om er met de ‘hoedjes’ vandoor te gaan en de meiden rennen er achteraan.

Om 9:00 uur klinkt het fluitsignaal. HEDW zet meteen flink druk op onze verdediging. Liva en Julie hebben echter een goede muur opgetrokken. Steeds zijn ze hun tegenstanders te snel af, waarbij ze goed gebruik maken van de technische trukendoos. Hierdoor komen de Amsterdamse dames er niet doorheen.

Verdedigend zit het dus wel goed, maar in de aanval wordt opvallend rommelig gespeeld door de meiden. Verkeerde aannames, te hoog aangespeeld of meteen al in de voeten van de speelsters met het verkeerde shirt. Dat moet beter!

Met de rust staat de 0-0 nog op het scorebord. Breed spelen, dicht gooien, jagen en snelle combinaties maken. Die boodschap komt goed aan want niet lang na de rust speelt Chelsea een prachtige bal op Puck, die de 0-1 binnen schiet. En meteen herpakken want de meiden hebben de winst nog lang niet binnen. Dieuwertje, Cato en Julia laten wel hun tegenstanders alle hoeken van het veld zien, maar de tegenpartij weet gelijk te maken: 1-1. Nog even de schouders eronder en gaan! Dominique vangt menig hoge bal op en passt goed de spitsen in. Bobbi laat zich niet aan de kant schuiven en blijft door spelen terwijl er drie tegenstanders om haar heen staan. Dan volgt de gouden combinatie: Indy passt haarfijn de bal op Puck die haar tweede doelpunt maakt: 1-2. Keepster Elske juicht hard mee en slaat haar handen in de keepershandschoenen tegen elkaar: yes!

Om door een ringetje te halen schiet Fabienne de bal met een prachtige curve naar de 1-3 eindstand. Een leuke wedstrijd met een mooi resultaat!