1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Zaterdagochtend 9 april. Vandaag staat de returnwedstrijd tegen Kadoelen staat op het programma. De spanning is voelbaar. Coach-trainer André spreekt klare taal in de kleedkamer. Goed samenspelen, kaatsen, ruimte opzoeken en vooral: scoren!

Met gezonde wedstrijdspanning lopen ze het veld op. Vanaf het eerste fluitsignaal speelt BFC hoog tempo. Mooie combinaties en flink drukzetten zorgen voor menige kans maar goals blijven uit.

Het middenveld is met Chelsea en Elske in goede handen. Steeds spelen zij hun tegenstanders uit en zorgen ze dat de bal bij de juiste speelsters terechtkomt. Na deze week de gemene griep te hebben verslagen houden Diewertje, Cato en Julia het vandaag simpel. Ze winnen veel duels en spelen direct weer af.

Met de rust is het devies dan ook: meiden hou dit vast en blijf zo scherp spelen. In de tweede helft wordt het duwen en trekken flink opgevoerd door de meiden van Kadoelen, maar BFC blijft sterker. Om voorbij Julie en Liva te spelen, moet de volledige trukendoos open. Resultaat blijft uit, het dynamische defensieve duo houdt de achterkant volledig dicht.

Op andere plekken op het veld tonen de Bussumse dames zich beter dan hun tegenstander. Jip heeft de bal aan een touwtje. Dominique is haar tegenstanders met slimme schijnbewegingen steeds te snel af. Bobbi en Fabienne zijn voortdurend aanspeelbaar en spelen steeds de juiste kleur in. Tikken op de enkels, hangen aan shirts, duwen en trekken, het mag allemaal niet baten.

Precies een minuut voor het eindsignaal wordt Puck neergelegd in het strafschopgebied. Ze neemt de penalty zelf en schiet de bal haast dwars door het net heen. Vol trots verlaten de BFC-toppers het veld met een verdiende 1-0 overwinning! Met recht een van de spannendste wedstrijden van dit seizoen.