Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Woensdagavond 19:00 uur rolt de bal bij BFC. Er staat een inhaalwedstrijd op het programma. Lampen aan, motregen en publiek. De sfeervolle ambiance voor een mooi potje voetbal.

De meiden nemen het op tegen AFC IJburg uit Amsterdam. Meteen na het fluitsignaal is duidelijk dat beide teams een hoog baltempo aanhouden en goed druk zetten op hun tegenstander. Al heel snel ziet Indy kans om 1-0 te scoren. Geen tijd om uitgebreid te genieten want de bal rolt alweer. Dankzij solide verdedigingswerk van Jip, Julie, Liva en Diewertje is het voor de tegenstanders lastig om tot kansen te komen. Aan de andere kant ontstaan die wel. Na een vloeiende combinatie kopt Julia de 2-0 binnen.

De rust brengt tijd voor analyse. Wat gaat er goed en wat kan er beter? De race is nog niet gelopen. Twee speelsters, Elske en Jip, zijn vlak voor rust uitgevallen na harde duels, en kunnen niet verder. Maar er zijn er nog 11 over. Dominique, keepster in de eerste helft neemt de plek van Jip in aan de rechterkant van de verdediging. Fabienne neemt plaats onder de lat.

In de tweede helft maken de IJburgse dames duidelijk dat ze niet van plan zijn te verliezen. Met hun snelle spitsen maken ze het onze verdediging lastig, maar blijven grote kansen uit. De duels worden feller. Na een mooie combinatie duikt Cato op in het vijandelijke strafschopgebied. Met een heupzwaai wordt ze naar het gras gedwongen. Penalty. Koelbloedig zet de Diewertje de 3-0 op het bord. Wedstrijd gespeeld.