Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In een zeer sportieve derby onder leiding van de uitstekende scheidsrechter de heer Wolff hebben BFC en Victoria de punten broederlijk gedeeld. Beide clubs schoten echter weinig op met dit resultaat want voor BFC betekent deze puntendeling dat het vooral theoretisch een kans maakt op de titel en voor Victoria dat de degradatiezorgen nog niet helemaal van de baan zijn.
Zoals zo vaak dit seizoen begon BFC sterk aan de wedstrijd wat al binnen het kwartier een 2-0 voorsprong opleverde. In de achtste minuut was het Saber Charif die op aangeven van Leroy Oehlers de bal over de doelman van Victoria werkte om nog geen drie minuten later, na de bal goed veroverd te hebben, Josten Ohm bediende die simpel de voorsprong verdubbelde. Nog geen drie minuten later leek zelfs de derde treffer binnen te vliegen maar de kopbal van Leroy Oehlers belandde via de onderkant van de lat terug in het veld. Met deze voorsprong op zak leek de thuisploeg op rozen te zitten maar gek genoeg waren het de Victorianen die steeds meer grip op de wedstrijd wist te krijgen. De Hilversummers leken elkaar voetballend wat makkelijker te vinden dan de thuisploeg die echter amper kansen weg gaven. De eerste echte en enige mogelijkheid in de eerste helft om de marge te verkleinen was na ruim een half uur spelen maar doelman Ranzijn wist met behulp van de lat het doel schoon te houden. BFC wist aanvallend nog maar weinig potten te breken zodat de 2-0 tot het rustsignaal op het scorebord bleef.
In de tweede helft was het vanaf het eerste fluitsignaal Victoria wat de aanval zocht op jacht naar de aansluitingstreffer. Waar BFC in de eerste helft binnen een kwartier tweemaal het net wist te vinden waren het nu de gasten die in korte tijd twee keer de bal over de doellijn werkte. Eerst werd een afgeslagen hoekschop vanaf rand 16 meter snoeihard en onhoudbaar binnen geschoten en drie minuten later kwamen de gasten op gelijke hoogte. Om nog enig zicht op eventuele titelkansen te behouden werd bij de thuisploeg nog eens extra de mouwen opgestroopt.
Ondanks alle energie die de thuisploeg erin gooide was het in balbezit te onzorgvuldig waardoor het amper aan uitgespeelde kansen toekwam. Het dichtst bij een treffer was tien minuten voor tijd Olivier Blaauw maar tot grote ontsteltenis van velen was zijn been net iets te kort om de bal goed te raken waardoor zijn inzet met de punt van de schoen langs de verkeerde kant van de paal over de doellijn ging. In de resterende tijd wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen en moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel. Voor BFC zijn de kansen wat betreft directe promotie daardoor danig geslonken. Het kan volgende week nog enigszins de spanning in de competitie terugbrengen wanneer het koploper De Meern weet te verslaan. Afgaande op de eerder gespeelde wedstrijd op de Meerweg geen onmogelijke opgave maar De Meern zal twee weken voor het eind van de competitie op eigen veld zeker het kampioenschap binnen willen halen tegen de Bussummers. BFC zal er echter alles aan gaan doen om de laatste strohalm met beide handen vast te willen houden. Een ontmoeting dus waar velen een week met spanning naar toe zullen leven.