Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

BFC 1 heeft jongstleden zaterdag gedaan wat het moest doen en blijft daardoor in het spoor van koploper De Meern. Op eigen veld wist het na negentig minuten een 3-2 overwinning over de streep te trekken tegen het IJsselsteinse IJFC. Door veel kansen onbenut te laten had de thuisploeg het vooral aan zichzelf te wijten dat het lang spannend bleef op de Meerweg. Zoals zo vaak dit seizoen begon BFC zeer voortvarend aan het duel en was het Jostein Ohm die al in de tweede minuut, na een knappe aanval, de bal vanaf rand 16 meter in de bovenhoek wist te krullen. De thuisploeg had er duidelijk zin in en speelde in de openingsfase uitstekend. IJFC kwam er geen moment aan te pas en het was niet zo verwonderlijk dat de 2-0 al binnen een kwartier op het scorebord genoteerd kon worden. Het was Olivier Blaauw die na een kluts situatie alert reageerde en de bal voor de tweede maal achter de IJsselsteinse doelman werkte. IJFC wist daar aanvallend maar weinig tegenover te stellen maar kwam tien minuten later met behulp van doelman Ranzijn, die een voorzet vanaf de rechterkant verkeerd beoordeelde, terug in de wedstrijd. Na deze tegentreffer was het goede spel van de eerste twintig minuten bij de thuisploeg even ver te zoeken. BFC wilde snel weer de marge vergroten maar was daarin veel te ongeduldig en slordig. Op slag van rust kwam het zelfs goed weg toen IJFC de lat raakte en de rebound via de doelpaal weer het veld in zag komen. Het rustsignaal kwam voor de Bussummers dan ook op het goede moment zodat de pauze even goed benut kon worden met wat goede tips van de technische staf.
De tweede helft begon BFC dan ook veel geduldiger dan de laatste fase van het  eerste bedrijf en kreeg het al snel weer een aantal mogelijkheden om de marge te vergroten. IJFC was aanvallend tot weinig in staat en beperkte zich vooral in het loeren op de counter om zo tot de gelijkmaker te komen. Halverwege de tweede helft was het Dico Knevel die de marge weer op twee bracht door een toegekende vrije trap via een IJFC been achter de doelman te deponeren. Nog geen drie minuten later leek Jostein Ohm de wedstrijd in het slot te gaan gooien maar tot grote ontsteltenis van de supportersschare  ging de lob van de topscorer over het doel. Uit één van de spaarzame tegenaanvallen wist IJFC tien minuten voor tijd via een strafschop de marge weer terug te brengen tot één. BFC bleef kansen missen en had ook nog eens de pech dat een uitgekiende kopbal van Cesar Westerink tegen de lat belandde en de rebound van Jostein Ohm via de onderkant van de lat weer terug het veld in stuiterde. Met de minimale marge op het bord werd het in de slotfase nog spannend maar een gelijkmaker van IJsselsteinse zijde zat er niet meer in. Na ruim 90 minuten kon de thuisploeg weer drie punten bij het totaal voegen om in het spoor te blijven van De Meern. Komende week staat er in de zeer spannende 2de klasse B een dubbel programma voor de deur. Op de dinsdagavond moet BFC 1 aantreden in en tegen Maarssen die nog alle punten hard nodig heeft om zich te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. Zaterdag 14 mei wacht op eigen veld de streekderby tegen het Hilversumse Victoria wat graag de nacompetitie tegen degradatie wil ontlopen en de punten ook nog keihard nodig heeft. Twee wedstrijden waar BFC zeker weer het achterste van de tong moet laten zien om een week later bij De Meern aan te treden in een thriller om de bovenste plaats.