Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Na bijna twee maanden op het eigen sportpark geen overwinning geboekt te hebben heeft BFC 1 jongstleden zaterdag weer eens de volle drie punten op de Meerweg weten te houden. Tegen FC Delta Sports ‘95 uit Houten kende het een bliksemstart en stond het door twee doelpunten van Jostein Ohm binnen tien minuten al op een 2-0 voorsprong. Al direct in de eerste minuut wist de Bussumse aanvaller een diepte pass van Tim Vrakking op juiste waarde te schatten en oog in oog staand met de Delta doelman deze kansloos te laten en nog geen zeven minuten later strafte hij een foute terugspeelbal aan Delta zijde genadeloos af. Met deze snelle 2-0 op zak kon BFC vrijuit spelend op jacht naar meer en waren er ook zeker mogelijkheden om de voorsprong nog verder uit te bouwen. De gasten uit Houten, die zeker niet voor het verkrijgen van de schoonheidsprijs naar Bussum waren afgereisd en vooral loerde op de counter, stelde hier aanvallend zeer weinig tegenover. Wanneer ze al aan een aanval toe kwamen liep het zich meermaals stuk op de solide Bussumse verdediging.
Gaandeweg de eerste helft vorderde werd het spel van BFC ietwat slordiger en was vooral de eindpass onzuiver waardoor de spitsen te weinig in stelling werden gebracht. Delta Sports kreeg zegge en schrijve één echte mogelijk om nog voor rust terug te komen in de wedstrijd maar doelman Ranzijn wist met het been knap redding te brengen. Nog voor dat de thee genuttigd kon gaan worden was het Olivier Blaauw die de 3-0 voor BFC op het scorebord schoot door als een duivel uit een doosje te reageren op een terugspringende bal die de doelman niet onder controle kon krijgen. Met deze ruime voorsprong werd de kleedkamer opgezocht voor de verplichte vijftien minuten pauze.
Na de thee wisten de Houtenaren in de 51ste minuut uit het niets tegen te scoren en de marge te verkleinen tot twee. BFC liet duidelijk de touwtjes wat vieren en was gedurende de eerste 25 minuten niet helemaal bij de les en grossierde daardoor  teveel in onnodig balverlies.
De gasten wisten hier echter niet van te profiteren zodat de voorsprong geen enkel moment in gevaar kwam. Met nog een minuut of twintig te gaan werd het spel bij de thuisploeg ineens weer een stuk energieker en beter wat diverse kansen opleverde. De doelman van Delta Sports wist echter met een aantal goede reddingen zijn ploeg te behoeden voor een grotere achterstand. Twee minuten voor tijd had hij echter geen antwoord op de inzet van de inkomende Tjerk Posthuma die op aangeven van Jelle Schouten de 4-1 tegen de touwen knalde.
Met deze overwinning op zak blijft BFC in het spoor van koploper De Meern en zag het twee van zijn concurrenten, CSW en Maarssen, een nederlaag lijden. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen NiTa op het programma. Een tegenstander die ondanks de lage klassering de laatste weken goed op dreef is en de punten, net als BFC, keihard nodig heeft. Op voorhand dus wederom een interessante ontmoeting in de 2de klasse B. Aftrap is dan om 15.00 uur.