Rading 194
1231KE
LOOSDRECHT
tel. 035-5821837

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie heeft BFC 1 met ruime cijfers streekgenoot Loosdrecht over de knie gelegd. Na het gelijke spel midweeks tegen Geinoord Nieuwegein moest de ploeg op sportpark Hallinckveld de volle buit binnen halen om de tweede plaats op de ranglijst veilig te stellen zodat het de nacompetitie zou kunnen beginnen met een thuiswedstrijd. Voor de gastheren, die zich midweeks definitief hadden veilig gespeeld, stond er niet meer op het spel dan de eer maar men was niet van plan de Bussumers ook maar iets kado te doen.
BFC startte de wedstrijd zeer geconcentreerd en was van meet af aan de bovenliggende partij. Het kwam binnen het kwartier op een verdiende 0-1 voorsprong. Het was Jostein Ohm die met een pass op maat Lars van Huisstede wegstuurde. De jongeling wist zich knap vrij te spelen en bediende Tjerk Posthuma op maat die geen moeite had om de bal tegen de touwen te deponeren. De thuisploeg stelde hier aanvallend maar weinig tegenover en wanneer het in de buurt van het Bussumse doel dacht te komen liep het zich stuk op de solide Bussumse verdediging. Acht minuten na de openingstreffer was het Tjerk Posthuma die goed anticipeerde op een te korte terugspeelbal aan Loosdrecht zijde waardoor de bal in de kluts voor de voeten van Leroy Oehlers belandde die simpel de tussenstand wist te verdubbelen. Loosdrecht probeerde voor eigen publiek nog wel iets terug te doen maar kwam niet echt in de buurt van doelman Ranzijn. Nog voor het rustsignaal werd de marge vergroot toen Dico Knevel met een afstandsschot van zo’n 22,5 meter de doelman verraste en zo de ruststand op 0-3 bepaalde.
Na de thee veranderde er niet veel aan het spelbeeld. BFC deed ogenschijnlijk iets rustiger aan om niet onnodig tegen blessures of kaarten aan te lopen maar bleef geconcentreerd en met goede combinaties de aanval zoeken. Twintig minuten voor tijd was het Leroy Oehlers die met een enorme knal de 0-4 tegen de touwen schoot. De thuisploeg kreeg amper kans om bij te komen van deze tegentreffer want een minuut later lag de bal wederom in het Loosdrechtse netje. De net in het veld gekomen jeugdspeler Roemer van Zijl veroverde knap de bal en bediende Tjerk Posthuma die zeer beheerst met een “stiffie” afrondde. BFC gaf nog even gas en drie minuten later liet Leroy Oehlers ook zien over dusdanige kwaliteiten te beschikken. Met een leep stiftballetje wist ook hij de doelman te verschalken om zo het half dozijn doelpunten vol te maken. Vijf minuten later was het Lars van Huisstede die vond dat hij niet achter kon blijven en voor de derde keer binnen tien minuten verdween de bal na een wonderschone “stift” over de doelman tegen het net. De thuisploeg kwam in die fase welgeteld tot één schot op het doel maar deze was voor de in het veld gekomen doelman Ording geen enkel probleem. Hoewel er nog wel enkele mogelijkheden waren om de dubbele cijfers te halen bleef de stand bij 0-7 steken en werd de tweede plek simpel veilig gesteld.

Aanstaande zaterdag 11 juni gaat dan het “echte” werk beginnen als het Alkmaarse Jong Holland naar de Meerweg komt in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 1ste klasse. Een wedstrijd waar alleen winst telt om de volgende ronde te halen. Aftrap op het eigen sportpark is dan om 14.30 uur. Natuurlijk hopen we dat het sportpark overloopt met supporters om de Bussumse hoofdmacht te steunen en aan te moedigen in de strijd om promotie.