Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594

In de vijfde wedstrijd in twee weken tijd heeft BFC weer eens een ruime overwinning geboekt. In en tegen Benschop had het aan één helft genoeg om de tegenstander op de knieën te krijgen. Echt makkelijk ging het niet want de Bussumse formatie was in de eerste helft geen schim van zichzelf. Er hing gedurende de eerste 45 minuten een sloomheid en slordigheid over de ploeg waardoor het de tegenstander in de wedstrijd hield. Het leek erop dat men na het zware programma van de laatste twee weken met lood in de schoenen het veld was opgestapt.
De Bussummers, die door blessures noodgedwongen wat moesten schuiven in de gebruikelijke basiself, waren duidelijk de bovenliggende partij maar door de vele slordigheden in het spel leverde dat amper kansen op. De gastheren wisten hier ook weinig tegenover te stellen waardoor het voor de toeschouwers een matige vertoning werd. Uit het niets kwam de thuisploeg na 25 minuten spelen op voorsprong. Een ogenschijnlijk simpele lange bal werd op het middenveld van BFC totaal verkeerd beoordeeld en kwam terecht bij één van de Benschopse aanvallers die van twintig meter doelman Ranzijn kansloos liet en het ronde kleinood achter de doelman in de bovenhoek tegen de touwen schoot. BFC moest op jacht naar de gelijkmaker maar kreeg het maar niet voor elkaar om een gevaarlijke aanval op te zetten. Na 35 minuten was daar dan toch de gelijkmaker van de voet van wie anders dan Jostein Ohm. Na de eerste knappe Bussumse aanval van de middag was het de topscorer die op aangeven van Saber Charif de bal onhoudbaar tegen de touwen schoot. De Bussummers leken een beetje wakker geworden want vijf minuten later was daar de volgende goede mogelijkheid maar Cesar Westerink zag zijn inzet op de lat belanden waardoor de eerste 45 minuten met een gelijke stand werd afgesloten.

De verplichte 15 minuten pauze werd benut voor het nuttigen van de Benschopse thee en wat wijze raad van het trainersduo Boateng/Uhlenbeek hoe de tweede helft aan te pakken. Voor het tweede bedrijf werd er een plaats ingeruimd voor Jelle Pels Rijcken die,  na zijn debuut vier jaar eerder en na blessureleed en veel speelminuten in BFC 2, voor meer grip op het Bussumse middenveld moest zorgen. Er was dusdanig goed geluisterd naar de wijze woorden van de trainers dat het niet heel lang duurde eer BFC op voorsprong kwam. Na het eerste fluitsignaal voor de tweede helft had de bal amper gerold of het lag al tegen de touwen van de thuisclub. Hier had men wel enige hulp bij nodig van de doelman van Benschop die een simpel uitziend schot door de handjes en beentjes liet glippen. De zeer attente Cesar Westerink wist dit foutje op waarde te schatten en was er als de kippen bij om de bal over de doellijn te werken. Amper een minuut later was het Tim Vrakking die de marge vergrootte door een fijn aangesneden hoekschop van Dico Knevel met het hoofd af te ronden. Benschop moest proberen iets te doen om terug te komen in de wedstrijd maar kon aanvallend amper een vuist maken. Het kreeg zegge en schrijven één enorme kans die vakkundig door doelman Ranzijn werd gekeerd. Nog binnen de tien minuten kwam BFC zelfs op 1-4 door Saber Charif die vanaf eigen helft met diverse tegenstanders afrekende en koelbloedig afrondde. Doordat de Bussummers de tweede helft een stuk beter en geconcentreerder voor de dag kwamen was de wedstrijd met deze tussenstand wel gespeeld en kon het de resterende tijd rustig uitspelen. In de 66ste minuut was het Dico Knevel die vanaf de strafschopstip de 1-5 binnenschoot nadat Olivier Blaauw binnen de beruchte lijnen onreglementair was afgestopt. Zeven minuten later mocht de aanvoerder plaatsmaken voor de zeer jeugdige debutant Roemer van Zijl. De 17 jarige speler uit de 0-18 wist in de tijd die nog restte met veel lef en bravoure in zijn spel het de Benschop verdedigers lastig te maken. Na 92 minuten vond de uitstekend leidende scheidsrechter v.d. Hazel het genoeg en kon BFC ondanks een lamlendige eerste helft weer drie punten bijschrijven. In de strijd om de bovenste plaatsen veranderde er niets daar de concurrenten allen deden wat het moest doen. Aanstaande zaterdag staat er weer een kraker op de Meerweg op het programma en komt nummer drie CSW op bezoek. Op voorhand weer een zeer interessante ontmoeting die het uiterste van de spelers zal vragen om deze wedstrijd tot een goed eind te brengen. Aftrap is dan natuurlijk om 14.30 uur en iedereen is van harte welkom.