1816MK
ALKMAAR
tel. 072-5120159

Zo vroeg mogen voetballen dat het zelfs bij aankomst in Alkmaar nog donker is … dan is wel duidelijk dat de ouders van BFC JO-13-1 heel veel van hun kinderen houden. Als vervolgens de thuisspelende coach, die overigens later arriveert dan de BFC’ers, de ouders verwelkomt met: “gelukkig heb je nog iets aan (de rest van) je dag”, dan weet je het zeker: deze pot kunnen we maar beter winnen.

De voortekenen waren niet heel erg gunstig. Afgelopen woensdag werd nog met 2-0 verloren van ditzelfde team op een toernooi bij Zeeburgia. Een beetje ongelukkig, maar toch. Bovendien stond AFC’34 fier aan kop in deze eerste divisie poule. BFC wist zich gelukkig weer verzekerd van de aanwezigheid van de vakantievierders Joep en Wessel. Het gemis van de zieke Ezrah moest vandaag worden opgevangen door stand-in spits Boris.

De wedstrijd werd in goede banen geleid door een zeer ervaren scheids, die zichzelf na afloop uitriep tot de beste man van het veld. Daarbij werd hij van BFC-zijde geassisteerd door Jacky, die vandaag na wat aanwijzingen vanaf de kant in de tweede helft weer schitterende looplijnen liet zien, en dus zeker ook aanspraak kon maken op die titel.

Maar het ging natuurlijk om de wedstrijd. De start was van beide kanten wat voorzichtig, met over en weer een enkele kans. Wel was meteen duidelijk dat BFC het deze wedstrijd anders wilde gaan aanpakken. In plaats van de tegenstander wat te laten komen, werd nu direct en hoog druk gezet, en daar wisten de Alkmaarders lastig raad mee. BFC verhoogde de druk verder, waarmee niet alleen de geplande aanvallen van AFC’34 al in de kiem werden gesmoord, maar waarmee BFC zelf steeds meer kansen creëerde. Met snel aanvallend combinatievoetbal werden middenveld en verdediging van AFC’34  steeds vaker zoek gespeeld, en in de 23e minuut leidde dat tot de eerste zeer verdiende treffer: een schot van Giovanni kon nog worden gekeerd door de keeper, maar de attente Jordy kan de afvallen de bal alsnog in het doel werken: 0-1. Opluchting aan BFC zijde tegenover ongeloof en onmacht van de AFC’ers, ondanks alle aanwijzingen van de coach, die aan de overzijde van het veld op de zittribune zeer goed te volgen waren. Krap vier minuten later lag ook doelpunt nummer twee in het mandje. Een flitsende demarrage van Giovanni over links werd gevolg door een voorzet die met de punt van de schoen door Boris middels een fraaie lob over de keeper heen tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-2.

Na een donderpreek in de rust ging AFC’34 in de tweede helft uit een ander vaatje tappen, en na eerst wat ongevaarlijk schoten op het doel van Joep, alsmede enkele hoekschoppen leidde een slordigheid in de verdediging in de 41e minuut toch tot een tegentreffer: 1-2. Het wedstrijdbeeld werd wat onrustiger, maar BFC hield verder goed stand en gaf verder geen kansen meer weg. Een mooie overwinning voor de mannen van trainer Joshua, die met een schitterende eerste helft van zijn team uiterst tevreden was. En de liefhebbende ouders hadden inderdaad nog een hele lange fijne dag voor de boeg 😉