Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 1 11

HOOGLANDERVEEN
tel. 033-2571918

Hooglanderveen JO 15-1 - BFC JO15-1 (Mads, Luca, Mads, Sam, Luca, Jasper)

Sam Beuving, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg. (en op dinsdag Safouane el Bouhdifi).

We worden op deze zaterdag voor de bekerwedstrijd tegen Hooglanderveen op de parkeerplaats opgewacht door een uiterst vriendelijke dame, die ons voor het parkeren doorverwijst naar elders in het dorp. Er is geen plaats. De wedstrijd tegen de JO 15-1 van Hooglanderveen verloopt min of meer volgens hetzelfde stramien: vriendelijk en iedereen wordt zijn plaats gewezen.

Met de eindstand 6-0 doen we ons zelf tekort. Zeker in de tweede helft missen we veel kansen en geven we nog een enkele kans aan Hooglanderveen, die door ver uitkomen van Marc met een sliding ongedaan gemaakt wordt. De 17-0 van de week ervoor zat er vandaag niet in, ook door een wat sterkere en met name meer fysieke tegenstander nu, maar met wat meer focus en concentratie was er meer mogelijk geweest. Maar eerlijk is eerlijk, het is lastig en je kan het Sophie en de jongens niet kwalijk nemen als ze teugels soms iets laten vieren. Ajax speelt tenslotte tegen PEC Zwolle ook anders dan wanneer ze tegen Sporting spelen, om maar eens een vergelijking te maken. Als we er maar weer staan als het nodig is. Daarover straks meer.

Van de 6 doelpunten vallen er 4 in de eerste helft. Mads, Luca, nogmaals Mads en Sam zorgen voor de ruststand. Luca en Jasper bepalen in de tweede helft de eindstand op 6-0.

De 1-0 valt uit een afgeslagen corner van Hooglanderveen. Luca onderschept de afgeslagen bal en stuurt Mads vanaf eigen helft de vrije ruimte in. Mads rond de aanval beheerst af. Ook de 2-0 van Sam komt via aangeven van Luca. Een afstandsschot van Mads zorgt voor de 3-0 en als Toine slim een voorzet van Luca laat lopen, kan Sam de 4-0 aantekenen. Nogmaals Luca in de tweede helft en een afstandskogel van Jasper op de lat eindigt via de rug van de keeper aan de voor ons goede kant van de doellijn. We gaan douchen en over tot de orde van de dag.

Maandag een training en dinsdag oefenen we in Alkmaar tegen AFC ’34. Een stevige ploeg waar we al jaren even stevige potjes tegen speelden. Vaak vielen ze in ons voordeel uit, maar resultaten uit het verleden… Het is regenachtig, vroeg donker. Er hangt een mooi kunstlicht over het veld. De eerste 10 minuten zijn duidelijk voor AFC ’34. Het lijkt erop dat we moeten wennen aan het hogere tempo, het sneller druk zetten dan we in de twee eerdere bekerwedstrijden ondervonden. Maar we houden goed stand en hervinden ons, zeer goed zelfs. Het wordt een van onze beste wedstrijden en het toont maar weer eens aan hoeveel talent er in deze ploeg zit. Het is een genot om naar te kijken en te zien hoe Mathijs behoud wat geleerd is en hen weer verder brengt door ieder aan te spreken op haar of zijn individuele kwaliteiten. Alle posities zijn goed ingevuld en niemand doet onder voor de ander. Het belooft een mooi seizoen te worden, waar we gek genoeg met name uitkijken naar de oefenwedstrijden.

Vandaag is Safouane mee en hij valt de tweede helft goed in. Hard werkend, gaten dichtlopend op het middenveld, met als hoogtepunt zijn ‘zidane’ op de rand 16 en de boogbal richting kruising. Een goed gepositioneerde tegenstander voorkomt een doelpunt, maar de actie had een beter lot verdiend.

We komen op voorsprong zodra we ons hebben herpakt en onder de druk weten uit te voetballen. Langzaam maar zeker worden de rollen omgedraaid en krijgt BFC het betere van het spel. Dat wordt beloond met de 0-1 van Sam op aangeven van Keyan, die een verkeerd uitverdedigde bal weet te onderscheppen. AFC ’34 komt door eigen toedoen van BFC terug op 1-1, maar Mads brengt BFC terug op voorsprong. Luca vergroot de voorsprong tot 1-3. De betere kansen zijn nog steeds voor BFC, maar ook in Alkmaar zijn we -met name in de tweede helft- wat ongelukkig met de kansen. Het wordt zelfs 2-3 en daardoor spannender dan nodig. De bevrijdende 2-4 komt van Luca na een assist van Mads.

Het was de trip naar Alkmaar waard, evenals het trotseren van de vele files rondom Amsterdam.

Zaterdag naar Almere voor een laatste bekerwedstrijd in de poule. AS’80 is de volgende tegenstander. Woensdag oefenen we tegen Kon. HFC, op BFC. Het is een standing invitation, maar ik herhaal de woorden van Gert toch maar weer: u mag het meemaken en erbij zijn.